Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Вронська Л. В., Дуб А. І., Демид А. Є., Грошовий Т. А., Кліщ І. М.
Назва : Вплив концентрації етанолу в екстрагенті на флавоноїдний профіль витягу із листя шовковиці білої і його цукрознижувальну дію
Паралельн. назви :The influence of the ethanol content in the extractant on flavonoids profile of the mulberry white leaves extracts and its sugar-lowering effect
Місце публікування : Фармацевтичний часопис. - Тернопіль, 2020. - N 1. - С. 5-13 (Шифр ФУ13/2020/1)
MeSH-головна: ГИПОГЛИКЕМИЧЕСКИЕ СРЕДСТВА -- HYPOGLYCEMIC AGENTS
ШЕЛКОВИЦА -- MORUS
ЭТАНОЛ -- ETHANOL
ФЛАВОНОИДЫ -- FLAVONOIDS
РАСТЕНИЙ ЭКСТРАКТЫ -- PLANT EXTRACTS
Анотація: Хроматографічний профіль спиртових витягів із листя шовковиці білої містить рутин, ізокверцитрин, кемпферол-3-О-глюкозид і кверцитрин. З підвищенням концентрації етанолу в екстрагенті зростає вміст флавоноїдів, а екстрагенти із вмістом етанолу 70–80 % (об/об) є найбільш ефективними для вилучення флавоноїдів. Сухі екстракти, отримані на основі досліджуваних витягів, істотно знижують рівень глюкози в крові тварин в експерименті на моделі «глюкозного навантаження»The chromatographic profile of the alcoholic extracts from the mulberry white leaves contains rutin, isoquercitrin, kaempferol-3-O-glucoside and quercitrin. With increasing of the ethanol concentration in the extractant, the content of flavonoids increases, and the extractants with the ethanol content of 70–80 % (v/v) are the most effective for the extraction of flavonoids. The dry extracts obtained on the investigated extracts basis the significantly reduce the glucose level in the blood of the animals in the ‘glucose load” experiment
Дод.точки доступу:
Вронська, Л. В.
Дуб, А. І.
Демид, А. Є.
Грошовий, Т. А.
Кліщ, І. М.