Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Демецька О.
Назва : «Нездорова дієта», або харчові звички медичних працівників
Місце публікування : Фармацевт практик. - 2020. - № 12. - С. 14-15 (Шифр ФУ17/2020/12)
Примітки : Бібліогр.: в кінці ст.
MeSH-головна: ПИЩЕВОЕ ПОВЕДЕНИЕ -- FEEDING BEHAVIOR
МЕДИЦИНСКИЙ ПЕРСОНАЛ -- MEDICAL STAFF
СТУДЕНТЫ МЕДИЦИНСКИХ УЧЕБНЫХ ЗАВЕДЕНИЙ -- STUDENTS, HEALTH OCCUPATIONS
Анотація: Кількість доступних ґрунтовних даних щодо харчових звичок медичних працівників є вкрай обмеженою. Однак, як і у випадку із населенням у цілому, більшість студентів і фахівців галузі охорони здоров’я регіону Латинської Америки, США, Австралії та Великої Британії не дотримуються дієтичних рекомендацій своїх країн. Більшість з них споживають менше рекомендованого добового обсягу фруктів і овочів, цільнозернових, молочних продуктів і білка; менше 50% випивають вісім або більше склянок води на день; близько 30% щодня споживають продукти з високим вмістом жиру і цукру; більше половини (62,1%) дотримуються неадекватного режиму харчування. В цілому переважна більшість медичних працівників (74,5%) дотримуються дієти, яку можна віднести до категорії «нездорової»Дрібні перекуси, їжа всухом’ятку, потім поїдання «всього та одразу» — багато залежить від спеціальності, навантаження і, власне, від бажання бодай намагатися вирішити проблему