Форма документа : Стаття із журналу Шифр видання : Автор(и) : Oyejide S., Potaskalova V. S., Khaitovych M. V. Назва : Relevance of mango use in patients with 2 type diabetes mellitus Місце публікування : Сімейна медицина. - К., 2020. - № 4. - С. 32-34 (Шифр СУ21/2020/4) Примітки : Bibliogr. at the end of the art MeSH-головна: ДИАБЕТ САХАРНЫЙ -- DIABETES MELLITUS МАНГО -- MANGIFERA ФЛАВОНОИДЫ -- FLAVONOIDS ЛЕЧЕНИЯ ПРОЦЕССА И РЕЗУЛЬТАТОВ ОЦЕНКА -- OUTCOME AND PROCESS ASSESSMENT (HEALTH CARE) АДЪЮВАНТЫ ИММУНОЛОГИЧЕСКИЕ -- ADJUVANTS, IMMUNOLOGIC Анотація: Mango fruits and mango leaf extracts (Mangifera indica) are a medicinal plant used to treat diabetes and its complications. The tender leaves of the mango tree contain tannins called anthocyanidins, which help treat early diabetes. The leaves contain the compound 3 betataraxerol and ethyl acetate extract, which interacts with insulin, activating GLUT4 and stimulating glycogen synthesis. Mango leaves have powerful antioxidant properties because they contain a large amount of flavonoids, phenols, zeaxanthin and beta-carotene. Animal studies have shown that mangiferin can counteract the free radical associated with cancer, diabetes, and other diseasesПлоди манго та екстракти листків манго (Mangifera indica) є лікарським засобом, який використовують для лікування діабету і його ускладнень. Листки мангового дерева містять дубильні речовини, які називають антоціанідинами. Вони допомагають лікувати ранній діабет. Листки містять 3-бета-тараксерол і етилацетатний екстракт, який взаємодіє з інсуліном, активує GLUT4 та стимулює синтез глікогену. Листки манго мають потужний антиоксидантний потенціал, містять велику кількість флавоноїдів, фенолів, зеаксантинну та бета-каротин. Дослідження на тваринах продемонстрували, що мангіферин може протидіяти пошкодженню клітин вільними радикалами та пов’язаними з цим захворюваннями, такими, як рак, цукровий діабет Дод.точки доступу: Potaskalova, V. S. Khaitovych, M. V. |