Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Harasym N. P., Booklyv M. Y., Zyn A. R., Mandzynets S. M., Bezkorovaine A. O., Sanahursky D. I.
Назва : Quercetin and histamine effects on free radical reactions in rat erythrocytes
Місце публікування : The Ukrainian biochemical journal. - Київ, 2021. - Vol. 93, № 1. - С. 96-103 (Шифр УУ60/2021/93/1)
MeSH-головна: ЭРИТРОЦИТЫ -- ERYTHROCYTES
ПЕРЕКИСНОЕ ОКИСЛЕНИЕ ЛИПИДОВ -- LIPID PEROXIDATION
КВЕРЦЕТИН -- QUERCETIN
ГИСТАМИН -- HISTAMINE
ЭУКАРИОТЫ -- EUKARYOTA
Анотація: The effects of quercetin and histamine separately or in combination on the free radical state of rat erythrocytes were estimated in vitro. Quercetin (0.1; 0.5; 3.0; 5.0 mM) or histamine (0.01; 10.0 μM) were added to whole blood separately or in combination. The content of hydroperoxides, TBA-active products and carbonyl groups of proteins in erythrocytes after hemolysis was determined. The greatest influence of quercetin and histamine on erythrocytes state indicators was revealed under their combined action, when the level of TBA-active products and the content of carbonyl groups of proteins were found to be increased substantiallyМетою роботи було оцінити in vitro вплив кверцетину та гістаміну окремо або в поєднанні на вільнорадикальний стан еритроцитів щурів. Кверцетин (0,1; 0,5; 3,0; 5,0 мМ) та гістамін (0,01 та 10,0 мкМ) додавали до цільної крові окремо або разом. Визначали у гемолізованих еритроцитах вміст гідропероксидів, TБA-активних продуктів та карбонільних груп протеїнів. Найбільший вплив на показники стану еритроцитів, який виявлявся в істотному підвищенні рівня ТБА-активних продуктів та вмісту карбонільних груп протеїнів встановлено за поєднаної дії кверцетину та гістаміну
Дод.точки доступу:
Harasym, N. P.
Booklyv, M. Y.
Zyn, A. R.
Mandzynets, S. M.
Bezkorovaine, A. O.
Sanahursky, D. I.