Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Жердьова Н. М., Степура О. А., Костіцька І. О., Мазій С. І.
Назва : Вплив вживання харчової клітковини на харчову поведінку у пацієнтів з надмірною вагою та ожирінням
Місце публікування : Пробл. ендокринної патології. - Харьков, 2021. - N 4. - С. 20-26 (Шифр ПУ17/2021/4)
MeSH-головна: ВЕСА ТЕЛА УВЕЛИЧЕНИЕ -- WEIGHT GAIN
ОЖИРЕНИЕ -- OBESITY
ПИТАНИЯ ОЦЕНКА -- NUTRITION ASSESSMENT
ПИЩЕВЫЕ ВОЛОКНА -- DIETARY FIBER
Анотація: В статті наведені дані щодо впливу вживання харчової клітковини на стан харчової поведінки та метаболічних показників у пацієнтів з надмірною вагою та ожирінням (індекс маси тіла (ІМТ) більше 25 кг/м2)Додавання до раціону харчової клітковини у вигляді камеді гуарової мікрогранульованої Інгуар™ в дозі 15 г на добу протягом 21 дня знижувало інсулінорезистентність та нормалізувало харчову поведінку пацієнтів, а саме обмежувальну, емоціогенну та екстернальну. Вживання харчової клітковини може бути рекомендовано у комплексі заходів для зниження ваги у пацієнтів з підвищеним індексом маси тіла та інсулінорезістентістю, а також для нормалізації харчової поведінки
Дод.точки доступу:
Жердьова, Н. М.
Степура, О. А.
Костіцька, І. О.
Мазій, С. І.