Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Лотоцька О. В., Гавліч О. Є.
Назва : Значення раціонального харчування для здоров’я вагітних
Паралельн. назви :The importance of rational diet for the health of pregnant women
Місце публікування : Вісник соціальної гігієни та організації охорони здоров’я Україний. - Тернопіль, 2021. - N 3. - С. 9-17 (Шифр ВУ14/2021/3)
MeSH-головна: БЕРЕМЕННОСТИ ОСЛОЖНЕНИЯ -- PREGNANCY COMPLICATIONS
ПРЕНАТАЛЬНЫЙ ПЕРИОД, ПИТАНИЯ БЕРЕМЕННЫХ ФИЗИОЛОГИЯ -- PRENATAL NUTRITIONAL PHYSIOLOGICAL PHENOMENA
ПИТАНИЯ ФИЗИОЛОГИЯ -- NUTRITIONAL PHYSIOLOGICAL PHENOMENA
Анотація: Раціональне харчування, збалансоване за всіма харчовими продуктами, з необхідною кількістю макро- і мікронутрієнтів, є одним із найважливіших факторів, необхідних для підтримки здоров’я та забезпечення стійкості організму вагітних жінок до негативного впливу зовнішнього середовища, який дозволить знизити ризик розвитку перинатальної патології, дитячої смертності, зменшити частоту недоношеності та уроджених вад розвиткуA rational diet, balanced with all foods, with the necessary amount of macro- and micro­nutrients, is one of the most important factors necessary to maintain the health and resistance of pregnant women to the negative effects of the environment, which reduces the risk of perinatal pathology, infant mortality, reduces the incidence of prematurity and congenital malformations
Дод.точки доступу:
Гавліч, О. Є.