Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Лотоцька О. В., Данчишин М. В.
Назва : Зміни показників білкового обміну в організмі щурів за умов споживання питної води з вмістом нітратів та солей жорсткості
Паралельн. назви :Changes in protein metabolism in rats under consumption of drinking water with nitrates and hardness salts
Місце публікування : Медична та клінічна хімія. - Тернопіль, 2021. - Том 23, N 4. - С. 64-68 (Шифр МУ92/2021/23/4)
MeSH-головна: КРЫСЫ -- RATS
ПИТЬЕВАЯ ВОДА -- DRINKING WATER
НИТРАТЫ -- NITRATES
ТВЕРДОСТЬ -- HARDNESS
Анотація: З питною водою в організм людини надходить багато різних хімічних речовин. Є такі, які в понаднормативній кількості можуть негативно вплинути на організм споживачів. До таких речовин належать нітрати або солі азотної кислоти, які надзвичайно поширені у навколишньому середовищі. Крім нітратів, найбільш пріоритетними хімічними сполуками, які визначаються у підземній воді в кількості, що перевищує нормативи, є солі жорсткостіЗа умови тривалого споживання такої питної води можна очікувати, що встановлені зміни призведуть до розвитку патологічних процесів та виникнення захворювань в організмі тварин і людейHuman body receives many different chemicals with drinking water. But there are those that in excessive quantities can adversely affect the body of consumers. Such substances include nitrates or salts of nitric acid, which are extremely common in the environment. In addition to nitrates, the most preferred chemical compounds, which are determined in groundwater in quantities exceeding the standards, are hardness saltsGiven the long-term consumption of such drinking water, it can be expected that the established changes can lead to the development of pathological processes and the emergence of diseases in animals and humans
Дод.точки доступу:
Данчишин, М. В.