Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Maslov O., Kolysnik S., Komisarenko M., Golik M., Antonenko O.
Назва : Study of chemical composition and antioxidant activity of tincture, infusion of green tea leaves
Паралельн. назви :Вивчення хімічного складу і антиоксидантної активності настойки, настію з листя зеленого чаю
Місце публікування : Фітотерапія.Часопис. - 2022. - N 1. - С. 48-53 (Шифр ФУ16/2022/1)
Примітки : Bibliogr. at the end of the art.
MeSH-головна: РАСТЕНИЙ ЛИСТЬЯ -- PLANT LEAVES
ЧАЙ -- TEA
ЛЕКАРСТВА ИЗ КИТАЙСКИХ РАСТЕНИЙ -- DRUGS, CHINESE HERBAL
АНТИОКСИДАНТНОЙ РЕАКЦИИ ЭЛЕМЕНТЫ -- ANTIOXIDANT RESPONSE ELEMENTS
Анотація: The qualitative and quantitative analysis of phenolic compounds, catechins, flavonoids and hydroxycinnamic acids of tincture and infusion green tea leaves has been provided. The research has revealed that tincture has contained phenolic compounds in 55%, catechins in 60%, hydroxycinnamic acids in 13% more and flavonoids in 34% less than in infusion. The antioxidant activity of green tea tincture in 38% higher than in infusion. The 60% ethanol is more appropriate solventfor extraction catechins than water, which can be used for developing and obtaining medicines, dietary supplements and cosmetologically productsПроведено якісний та кількісний аналіз фенольних сполук, катехінів, флавоноїдів і гідроксикоричних кислот у настоянці і настою листя зеленого чаю. Встановлено, що вміст фенольних сполук, катехінів та гідроксикоричних кислот бііьше в настоянці на 55, 60 та 13%, а флавоноїдів у 34% менше ніжу настій. Антиоксидантна активність настойки зеленого чаю на 38% вища, ніжу настою. 60% етиловий спирт є бііьш відповідним розчинником для екстракції катехінів, ніж вода, що може бути використане для розробки та одержання лікарських засобів, дієтичних добавок та косметологічних продуктів
Дод.точки доступу:
Maslov, O.
Kolysnik, S.
Komisarenko, M.
Golik, M.
Antonenko, O.