Форма документа : Стаття із журналу Шифр видання : Автор(и) : Беш Л. В., Мацюра О. І., Беш О. М. Назва : Харчова алергія у дітей: міфи і реальність Місце публікування : Алергія у дитини. - 2023. - № 31/32. - С. 2-4 (Шифр АУ32/2023/31/32) MeSH-головна: ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY ДЕТИ -- CHILD ДИАГНОСТИЧЕСКИЕ ОШИБКИ -- DIAGNOSTIC ERRORS ИММУНОГЛОБУЛИН E -- IMMUNOGLOBULIN E ИММУННОЕ ОТКЛОНЕНИЕ -- IMMUNE EVASION Анотація: Багато міфів сьогодні породжує проблема харчової гіперчутливості, яка об’єднує велику кількість патологічних станів, зумовлених різними варіантами патогенезу. Попри прогресивне зростання поширеності даної патології у дитячій популяції, представлені в літеретурі епідеміологічні дані мають великий діапазон коливань [1, 2]. Водночас розуміємо, що оцінити реальну поширеність харчової гіперреактивності серед дітей у нашій країні на сьогодні складно, оскільки масштабні епідеміологічні дослідження з вивчення даної патології поодинокі. Насамперед, така ситуація пояснюється труднощами проведення якісних епідеміологічних досліджень й отриманням статистичних даних переважно на підставі звернень за медичною допомогою, а не на активного виявлення патології Дод.точки доступу: Мацюра, О. І. Беш, О. М. |