Шаповал, В. Як зменшити негативний вплив нітратів на здоров’я людини [Текст] / В. Шаповал, В. Писаренко> // СЕС. Профілактична медицина. - 2016. - № 4/5. - С. 9-12 MeSH-главная: НИТРАТЫ -- NITRATES (вредные воздействия, химия) ВОДЫ ЗАГРЯЗНЕНИЕ ХИМИЧЕСКОЕ -- WATER POLLUTION, CHEMICAL (вредные воздействия) ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ ЗАГРЯЗНЕНИЕ -- FOOD CONTAMINATION САНИТАРНОЕ ПРОСВЕЩЕНИЕ -- HEALTH EDUCATION (использование, организация и управление) Аннотация: При тривалому вживанні забрудненої нітратами води і овочів розвивається хронічна нітратна інтоксикація. Повноваження за контролем якості харчових продуктів (води), в т. ч. за вмістом нітратів, зараз покладено на знов створену держпродспоживслужбу. Коли ж населення почує голос її працівників та відчує їхні дії щодо якості продуктів? Чи дочекаємось ми цього? Доп.точки доступа: Писаренко, В. Свободных экз. нет |