Фітохімічний склад і протизапальні властивості рідкого екстракту плодів Capsicum Annuum L. [Текст] / Ю. О. Бойко [и др.] // Досягнення біології та медицини. - 2017. - № 1. - С. 17-21. - Бібліогр. в кінці ст.


MeSH-главная:
ПЕРЕЦ -- PIPER (классификация)
РАСТЕНИЙ ЭКСТРАКТЫ -- PLANT EXTRACTS (выделение и очистка)
КАПСАИЦИН -- CAPSAICIN (терапевтическое применение, фармакокинетика)
КАРОТИНОИДЫ -- CAROTENOIDS (терапевтическое применение, фармакокинетика)
Аннотация: Пошук нових природних сполук, що мають протизапальну активність, — актуальне завдання сучасної фармакології. Одним з багатьох джерел подібних речовин є рослинна сировина. Плодам Capsicum annuum L. притаманна протизапальна активність, у зв’язку з чим метою нашої роботи було дослідження в умовах експериментального запалення фітохімічного складу та лікарських властивостей даної рослинної сировини
За допомогою спектрофотометричних методів було проведено визначення вмісту капсаїциноїдів і каротиноїдів у плодах Capsicum annuum L. різних сортів. Протизапальні властивості спиртового екстракту плодів Capsicum annuum L. вивчалися на моделі карагінан-індукованого запалення
Було показано, що всі досліджені сорти перцю за загальним вмістом капсаїциноїдів відповідають ДСТУ 14260-89; стандартам Європейської фармакопеї відповідають сорти Астраханський та Український гіркий. Використання спиртового екстракту плодів перцю як протизапальної терапії на моделі карагінан-індукованого запалення дозволило досягти повного одужування тварин на 7-й день з моменту введення флогогену
Доп.точки доступа:
Бойко, Ю. О.
Шандра, О. А.
Бойко, І. А.
Фізор, Н. С.
Сущук, Н. А.
Беглая, В. С.
Образенко, М. С.

Свободных экз. нет