Сисолятін, С. В.
    Жирнокислотний склад загальних ліпідів печінки коропа (Cyptinus carpio L.) за умов штучного гіпобіозу [Текст] = Fatty acid composition of total lipids in liver of carp (Cyptinus carpio L.) under artificial hibernation / С. В. Сисолятін, С. В. Хижняк // Доповіді Національної академії наук України. - 2017. - № 8. - С. 102-105. - Бібліогр.: в кінці ст.


MeSH-главная:
ЛИПИДНЫЙ ОБМЕН -- LIPID METABOLISM (физиология)
ПЕЧЕНЬ -- LIVER (метаболизм)
КАРПЫ -- CARPS (метаболизм, физиология)
ЖИРНЫЕ КИСЛОТЫ -- FATTY ACIDS (анализ, выделение и очистка)
РЫБИЙ ЖИР -- FISH OILS
Аннотация: Досліджено склад та кількісний вміст жирних кислот загальних ліпідів печінки коропа лускатого за умов штучного гіпобіозу. Методом газової хроматографії ідентифіковано 28 жирних кислот, кількісний вміст яких змінюється протягом періоду перебування риб у стані штучного гіпобіозу. Встановлено, що перерозподіл у кількісному співвідношенні жирних кислот призводить до зниження сумарного вмісту насичених і зростання вмісту ненасичених жирних кислот, переважно за рахунок поліненасичених кислот
Изучен состав и количественное содержание жирных кислот общих липидов печени чешуйчатого карпа при искусственном гипобиозе. Методом газовой хроматографии идентифицировано 28 жирных кислот, количественное содержание которых изменяется при введении рыб в состояние искусственного гипобиоза. Установлено, что перераспределение в количественном соотношении жирных кислот приводит к уменьшению суммарного содержания насыщенных и возрастанию содержания ненасыщенных жирных кислот, преимущественно за счет полиненасыщенных кислот
The composition and the quantitative content of fatty acids of total lipids in liver of scaly carp under artificial hibernation are studied. The method of gas chromatography identified 28 fatty acids, the quantitative content of which changes when fish are in the state of artificial hibernation. It has been established that a redistribution in the quantitative ratio of fatty acids leads to a decrease of the total content of saturated fatty acids and an increase of the content of unsaturated ones, mainly due to polyunsaturated acids
Доп.точки доступа:
Хижняк, С. В.

Свободных экз. нет