Федосос, А. І.
    Визначення якісного складу та кількісного вмісту амінокислот у часнику цубулинах і листі [Текст] = Determination of qualitative composition and quantitative content of amino acids in garlic bulbs and leaves / А. І. Федосос, В. С. Кисличенко, О. М. Новосел // Медична та клінічна хімія. - 2017. - Том 19, N 3. - С. 42-47


MeSH-главная:
ЧЕСНОК -- GARLIC
АМИНОКИСЛОТЫ -- AMINO ACIDS
ХРОМАТОГРАФИЯ ЖИДКОСТНАЯ -- CHROMATOGRAPHY, LIQUID
Аннотация: Цукровий діабет (ЦД) – одна з найбільш поширених та актуальних проблем охорони здоров’я, яка набула характеру епідемії і визнана експертами ВООЗ захворюванням XXI ст. На сьогодні можливості лікування ЦД значно зросли, однак фітотерапія залишається невід’ємною частиною в його профілактиці та лікуванні. Перспективною рослинною сировиною, яку можна використати для розробки протидіабетичних фітопрепаратів, є Galega officinalis L. (козлятник лікарський, галега лікарська)
Мета дослідження – вивчити вплив фармацевтичного засобу, що містить комбінацію козлятника лікарського, чорниці звичайної і таурину, а також його ліпосомальної форми під умовною назвою “Галевіт” у тварин з експериментальним ЦД 2 типу
Доп.точки доступа:
Кисличенко, В. С.
Новосел, О. М.

Свободных экз. нет