Залигіна, Є. В.
    Дослідження поліфенольних сполук у складі густих екстрактів з незрілих плодів горіха волоського [Текст] / Є. В. Залигіна, О. А. Подплетня, К. В. Соколова // Укр. біофармац. журнал. - 2018. - № 2. - С. 70-73


MeSH-главная:
РАСТЕНИЙ ЭКСТРАКТЫ -- PLANT EXTRACTS (фармакология)
ОРЕХ -- JUGLANS (химия)
ПОЛИФЕНОЛЫ -- POLYPHENOLS (анализ, выделение и очистка)
Аннотация: Фенольні сполуки – найбільш поширений клас біологічно активних речовин рослинного походження, які мають низьку токсичність, позитивно впливають на фізіологічні процеси в організмі людини, підвищуючи його резистентність. До полімерних фенольних сполук належать дубильні речовини (таніни), лігніни, меланіни, гумінові кислоти. В організмі людини і тварин ароматичні кільця не синтезуються, а надходять разом з рослинною їжею та включаються до складу багатьох життєво необхідних фенольних сполук – адреналіну, тироксину, серотоніну та ін. Більшість фармакологічних ефектів поліфенолів зв’язують з їх високою антиоксидантною активністю. Нині ведеться активний пошук нових джерел антиоксидантів рослинного походження, зокрема поліфенолів для фармацевтичної промисловості. Нашу увагу привернули густі екстракти із незрілих плодів горіха волоського, які виявляють антимікробну, гастропротекторну та протизапальну активність
Доп.точки доступа:
Подплетня, О. А.
Соколова, К. В.

Свободных экз. нет