Збереженість меристем батату за різних режимів кріоконсервування = Survival of Sweet Potato Meristems Under Different Cryopreservation Regimens / Н. О. Шевченко [та ін.] // Проблеми кріобіології і кріомедицини = Problems of cryobiology and cryomedicine. - 2018. - Т. 28, № 2. - С. 156


MeSH-главная:
БАТАТ -- IPOMOEA BATATAS (физиология, химия)
КРИОПРЕЗЕРВАЦИЯ -- CRYOPRESERVATION (использование, методы, тенденции)
Аннотация: Інтродукція овочевих культур із високим вмістом біологічно активних сполук залишається актуальною задачею сільського господарства. Однією з овочевих рослин, яка успішно культивується на території Європи, є батат (Ipomoea batatas). Його кореневі бульби містять високий вміст цукрів, які визначають смак батату, а також білки, вітаміни групи B, аскорбінову кислоту, каротиноїди, макро- і мікроелементи [A.E.Z. Triqui, 2008]. Ефективними методами збереження рослинного різноманіття та створення генетичних колекцій рослин є культивування in vitro та кріоконсервування. Однак для визначення можливості довготривалого збереження меристематичних тканин батату необхідно розробити спосіб кріоконсервування, який забезпечив би високий рівень життєздатності рослинного матеріалу. Мета дослідження – порівняння різних режимів кріоконсервування меристем батату
Доп.точки доступа:
Шевченко, Н. О.
Івченко, Т. В.
Мозговська, Г. В.
Мірошниченко, Т. М.
Баштан, Н. О.

Свободных экз. нет