Редькін, Р. Їсти подано: харчова алергія та харчові алергени [Текст] / Р. Редькін, Н. Орловецька, О. Данькевич> // Фармацевт практик. - 2019. - № 5. - С. 32-34. - Бібліогр.: в кінці ст. MeSH-главная: ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY (диагностика, диетотерапия, иммунология, метаболизм) ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD (вредные воздействия, статистика) ДЕТИ -- CHILD ДИЕТОЛОГИЯ -- DIETETICS (тенденции) ИММУННОЙ СИСТЕМЫ ПРОЦЕССЫ -- IMMUNE SYSTEM PROCESSES (действие лекарственных препаратов) Аннотация: Коли мова заходить про харчову алергію, перше, що спадає на думку, — шоколад, полуниця, мандарини… Насправді, універсального «рейтингу популярності» алергенів не існує, і для різних людей і в різних куточках планети він виглядає по-своєму. Наприклад, шоколад практично ніколи не спричиняє алергії у аборигенів, що проживають на берегах річки Параїба-ду-Сул (Paraíba do Sul) — слабким відваром какао-бобів тут вже багато століть вигодовують немовлят, позбавлених материнського молока Доп.точки доступа: Орловецька, Н. Данькевич, О. Свободных экз. нет |