Марчишин, С. М.
    Дослідження фенольних сполук у траві і бульбах смикавцю їстівного (чуфи) (Cyperus esculentus L.) методом ВЕРХ / С. М. Марчишин, Л. В. Слободянюк, І. М. Івасюк // Фітотерапія. Часопис. - 2019. - N 1. - С. 89-92


MeSH-главная:
РАСТЕНИЯ ЛЕКАРСТВЕННЫЕ -- PLANTS, MEDICINAL (химия)
СЫТЬ -- CYPERUS (химия)
ФЕНОЛЫ -- PHENOLS (фармакология)
Аннотация: Вперше вивчений якісний склад та встановлено кількісний вміст фенольних сполук в траві та бульбах ситі їстівної. Методом ВЕРХ в траві Cyperus esculentus L. виявлено, ідентифіковано та встановлено кількісний вміст індивідуальних сполук флавоноїдної природи - рутина, кверцетин-3-D-глюкозиду, кверцетину, лютеоліна, нарингенина, в бульбах - рутина та кверцетин-3-D-глюкозиду. Серед кислот гідроксикоричних в траві чуфи домінувала кислота хлорогенова, в бульбах - кавова.
Впервые изучен качественный состав и установлено количественное содержание фенольных соединений в траве и клубнях сыти съедобной. Методом ВЭЖХ в траве Cyperus esculentus L. обнаружено, идентифицировано и установлено количественное содержание индивидуальных соединений флавоноидной природы - рутина, кверцетин-3-D-глюкозида, кверцетина, лютеолина, нарингенина, в клубнях - рутина и кверцетин-3-D-глюкозида. Среди кислот гидроксикоричных в траве чуфы доминировала кислота хлорогеновая, в клубнях - кофейная.
Доп.точки доступа:
Слободянюк, Л. В.
Івасюк, І. М.

Свободных экз. нет