Вронська, Л. В.
    Розробка спектрофотометричної методики визначення флавоноїдів у сухому екстракті пагонів чорниці [Текст] = Development of spectrophotometric method of flavonoids determination in the bilberry shoots dry extract / Л. В. Вронська, І. Б. Івануса // Фармацевтичний часопис. - 2019. - N 3. - С. 43-50


MeSH-не главная:
РАСТЕНИЯ ЛЕКАРСТВЕННЫЕ -- PLANTS, MEDICINAL
ФЛАВОНОИДЫ -- FLAVONOIDS
РАСТЕНИЙ ЭКСТРАКТЫ -- PLANT EXTRACTS
ФАРМАЦЕВТИЧЕСКИЕ СРЕДСТВА ВСПОМОГАТЕЛЬНЫЕ -- PHARMACEUTIC AIDS
Аннотация: Розроблено спектрофотометричну методику кількісного визначення флавоноїдів у сухому екстракті пагонів чорниці, яка дозволяє уникнути впливу гідроксикоричних кислот, присутніх в екстракті в значній кількості. Проведено вивчення лінійності, прецизійності і правильності методики в діапазоні 1,232 – 15,400 мкг кверцетину в 1мл кінцевого вимірюваного розчину (20 – 250 % від очікуваного вмісту), результати якого вказують на придатність методики для визначення вмісту флавоноїдів у сухому екстракті пагонів чорниці
A spectrophotometric method for quantitative determination of flavonoids in the bilberry shoots dry extract has been developed, which avoids the influence of hydroxycinnamic acids presented in the extract in a significant amount. The linearity, precision and accuracy of the procedure were studied in the range of 1,232-15,400 µg of quercetin in 1 ml of the final measured solution (20-250% of the expected content), the results of which indicate the suitability of the method for determining the content of flavonoids in the bilberry shoots dry extract
Доп.точки доступа:
Івануса, І. Б.

Свободных экз. нет