Скумс, А. В.
    Вплив раннього перорального харчування на концентрацію сироваткового інтерлейкіну-6 у пацієнтів після панкреатодуоденектомії [Текст] / А. В. Скумс, В. О. Кузьменко, А. А. Стасенко // Клінічна хірургія. - 2020. - Том 87, N 1/2. - С. 19-23. - Бібліогр. наприкінці ст.


MeSH-главная:
ПАНКРЕАТОДУОДЕНЭКТОМИЯ -- PANCREATICODUODENECTOMY (методы)
ПОСЛЕОПЕРАЦИОННОЕ ВЕДЕНИЕ БОЛЬНОГО -- POSTOPERATIVE CARE
ПИТАТЕЛЬНАЯ ПОДДЕРЖКА -- NUTRITIONAL SUPPORT (методы)
ИНТЕРЛЕЙКИН-6 -- INTERLEUKIN-6 (кровь)
Аннотация: Застосування комбінованого ентерального та перорального харчування у хворих після панкреатодуоденектомії не має переваг перед пероральним. Раннє пероральне харчування сприяє зменшенню імунологічної реактивності організму у відповідь на операційну травму, при цьому рівні протеїнів у порівнянні з комбінованим харчуванням у пацієнтів у післяопераційному періоді до 7-ї доби суттєво не відрізняються
Доп.точки доступа:
Кузьменко, В. О.
Стасенко, А. А.

Свободных экз. нет