Особливості формування прикусу в осіб віком від 6 до 12 років залежно від характеру харчування [Текст] / О. В. Фера [та ін.] // Лікар. справа = Врачебное дело. - 2017. - N 5/6. - С. 125-129


MeSH-главная:
ПРИКУС -- DENTAL OCCLUSION
ПИТАНИЯ ФИЗИОЛОГИЯ -- NUTRITIONAL PHYSIOLOGICAL PHENOMENA
ЗДОРОВЫЙ ОБРАЗ ЖИЗНИ -- HEALTH BEHAVIOR
ДЕТИ -- CHILD
Аннотация: У статті проаналізовано та вивчено вплив характеру харчування на формування прикусу у дітей віком 6–12 років. Проведено стоматологічний огляд та анкетування серед даної групи населення в Закарпатській області і отримано такі результати: всього анкет – 337, ортогнатичний прикус – у 140 (41,54 %), мезіальний прикус – у 77 (22,85 %), перехресний прикус – у 57 (16,91 %), відкритий прикус – у 24 (7,12 %), патологічна прогнатія – у 22 (6,53 %), фізіологічна прогнатія – у 17 (5,05 %). Вико- нано гігієнічно-статистичний аналіз впливу характеру харчування на формування шести досліджуваних видів прикусу. Виділено фактори, що впливають на формування патології прикусу та визначено коефіцієнт кореляції за шкалою Чеддока. Наведено дисперсний аналіз вищезазначених факторів, а також коефіцієнт репрезентативності
Доп.точки доступа:
Фера, О. В.
Костенко, Є. Я.
Фера, М. О.
Мельник, В. С.
Криванич, В. М.
Мельник, С. В.

Свободных экз. нет