Харчування солдатів у бойових умовах: еволюція від Запорізької Січі до сьогодення [Текст] / М. П. Гуліч [та ін.]> // Медичні перспективи. - 2020. - Т. 25, № 1. - С. 221-229. - Бібліогр.: с. 228-229
MeSH-главная: ВОЕННОСЛУЖАЩИЕ -- MILITARY PERSONNEL (законодательство и юриспруденция, классификация, психология, статистика) ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS (классификация, методы, стандарты, статистика, экономика, этика) Аннотация: Харчування військовослужбовців у польових умовах або під час виконання спеціальних завдань з відривом від баз постачання має велике значення для підтримки боєздатності військ. Незамінним елементом у забезпеченні особового складу харчуванням є індивідуальні «сухі пайки», які найчастіше формуються з розрахунку на харчування одного військовослужбовця на одну-три доби. Комплектування армійських пайків у більшості країн здійснюється за національними нормами фізіологічної потреби з обов’язковим урахуванням рівня фізичного навантаження, статі та віку військовослужбовців. За останні роки процес удосконалення харчування військовослужбовців привертає увагу не тільки фахівців, але й громадськості. Інтерес представляє питання, як змінювалося харчування особового складу військ у бойових умовах за минулі часи. Мета роботи - вивчити в історичному аспекті особливості харчування військових в умовах бойових дій за період від Запорізької Січі до цього часу Доп.точки доступа: Гуліч, М. П. Петренко, О. Д. Любарська, Л. С. Депутат, Ю. М.
Свободных экз. нет
|