Вронська, Л. В.
    Хроматографічний профіль гідроксикоричних кислот сухого екстракту пагонів чорниці [Текст] = Chromatographic profile of the hydroxycinnamic acids of bilberry shoots dry extract / Л. В. Вронська // Фармацевтичний часопис = Pharmaceutical review. - 2019. - N 4. - С. 5-18


MeSH-главная:
ЧЕРНИКА -- HUCKLEBERRY PLANT
РАСТЕНИЙ ЭКСТРАКТЫ -- PLANT EXTRACTS
КОФЕЙНЫЕ КИСЛОТЫ -- CAFFEIC ACIDS
ХРОМАТОГРАФИЯ ЖИДКОСТНАЯ -- CHROMATOGRAPHY, LIQUID
Аннотация: Для ідентифікації сухого екстракту пагонів чорниці доцільно застосувати метод хроматографічного «відбитка» шляхом виявлення у ВЕРХ-профілях екстракту, отриманого при довжині хвилі детектування 270 і 330 нм хлорогенової, кофейної, невідомої гідроксикоричної (відносний час утримування 4,2 відносно хлорогенової кислоти) та похідних транс-п-кумарової кислот. Одночасно з дослідженням ВЕРХ профілів необхідне порівняння спектрів поглинання речовин із відповідними часами утримування. Зважаючи на високий вміст окремих гідроксикоричних кислот (хлорогенової, кофейної), вміст окремо взятої кислоти чи/або суми гідроксикоричних кислот, у перерахунку на хлорогенову, необхідно обрати як один із кількісних критеріїв якості сухого екстракту
The chromatographic "fingerprinting" method is advisable to use to identify the bilberry shoots dry extract by detecting the chlorogenic, caffeic, unknown hydroxycinnamic (relative retention time and 4.2 relative the chlorogenic acid) and derivatives of the trans-p-coumaric acids in its HPLC profiles, obtained at a detection wavelength of 270 and 330 nm. The comparison of the absorption spectra of the substances with the corresponding retention times is necessary simultaneously with the HPLC profiles studies. Due to the high content of individual hydroxycinnamic acids (chlorogenic, caffeic), the content of a single acid or of the hydroxycinnamic acids amount, in terms of chlorogenic acid, should be selected as one of the quantitative criteria for the quality of the dry extract
Свободных экз. нет