Вплив концентрації етанолу в екстрагенті на флавоноїдний профіль витягу із листя шовковиці білої і його цукрознижувальну дію [Текст] = The influence of the ethanol content in the extractant on flavonoids profile of the mulberry white leaves extracts and its sugar-lowering effect / Л. В. Вронська [та ін.]> // Фармацевтичний часопис = Pharmaceutical review. - 2020. - N 1. - С. 5-13
MeSH-главная: ГИПОГЛИКЕМИЧЕСКИЕ СРЕДСТВА -- HYPOGLYCEMIC AGENTS ШЕЛКОВИЦА -- MORUS ЭТАНОЛ -- ETHANOL ФЛАВОНОИДЫ -- FLAVONOIDS РАСТЕНИЙ ЭКСТРАКТЫ -- PLANT EXTRACTS Аннотация: Хроматографічний профіль спиртових витягів із листя шовковиці білої містить рутин, ізокверцитрин, кемпферол-3-О-глюкозид і кверцитрин. З підвищенням концентрації етанолу в екстрагенті зростає вміст флавоноїдів, а екстрагенти із вмістом етанолу 70–80 % (об/об) є найбільш ефективними для вилучення флавоноїдів. Сухі екстракти, отримані на основі досліджуваних витягів, істотно знижують рівень глюкози в крові тварин в експерименті на моделі «глюкозного навантаження» The chromatographic profile of the alcoholic extracts from the mulberry white leaves contains rutin, isoquercitrin, kaempferol-3-O-glucoside and quercitrin. With increasing of the ethanol concentration in the extractant, the content of flavonoids increases, and the extractants with the ethanol content of 70–80 % (v/v) are the most effective for the extraction of flavonoids. The dry extracts obtained on the investigated extracts basis the significantly reduce the glucose level in the blood of the animals in the ‘glucose load” experiment Доп.точки доступа: Вронська, Л. В. Дуб, А. І. Демид, А. Є. Грошовий, Т. А. Кліщ, І. М.
Свободных экз. нет
|