Oyejide, S.
    Relevance of mango use in patients with 2 type diabetes mellitus [Text] / Samuel Oyejide, V. S. Potaskalova, M. V. Khaitovych // Сімейна медицина. - 2020. - № 4. - P32-34. - Bibliogr. at the end of the art


MeSH-главная:
ДИАБЕТ САХАРНЫЙ -- DIABETES MELLITUS (генетика, диетотерапия, кровь, лекарственная терапия, метаболизм)
МАНГО -- MANGIFERA (генетика, действие лекарственных препаратов, рост и развитие, химия, энзимология)
ФЛАВОНОИДЫ -- FLAVONOIDS (антагонисты и ингибиторы, диагностическое применение, иммунология, классификация, химический синтез)
ЛЕЧЕНИЯ ПРОЦЕССА И РЕЗУЛЬТАТОВ ОЦЕНКА -- OUTCOME AND PROCESS ASSESSMENT (HEALTH CARE) (законодательство и юриспруденция, методы, статистика, тенденции, экономика)
АДЪЮВАНТЫ ИММУНОЛОГИЧЕСКИЕ -- ADJUVANTS, IMMUNOLOGIC (классификация, метаболизм, прием и дозировка, терапевтическое применение, фармакология)
Аннотация: Mango fruits and mango leaf extracts (Mangifera indica) are a medicinal plant used to treat diabetes and its complications. The tender leaves of the mango tree contain tannins called anthocyanidins, which help treat early diabetes. The leaves contain the compound 3 betataraxerol and ethyl acetate extract, which interacts with insulin, activating GLUT4 and stimulating glycogen synthesis. Mango leaves have powerful antioxidant properties because they contain a large amount of flavonoids, phenols, zeaxanthin and beta-carotene. Animal studies have shown that mangiferin can counteract the free radical associated with cancer, diabetes, and other diseases
Плоди манго та екстракти листків манго (Mangifera indica) є лікарським засобом, який використовують для лікування діабету і його ускладнень. Листки мангового дерева містять дубильні речовини, які називають антоціанідинами. Вони допомагають лікувати ранній діабет. Листки містять 3-бета-тараксерол і етилацетатний екстракт, який взаємодіє з інсуліном, активує GLUT4 та стимулює синтез глікогену. Листки манго мають потужний антиоксидантний потенціал, містять велику кількість флавоноїдів, фенолів, зеаксантинну та бета-каротин. Дослідження на тваринах продемонстрували, що мангіферин може протидіяти пошкодженню клітин вільними радикалами та пов’язаними з цим захворюваннями, такими, як рак, цукровий діабет
Доп.точки доступа:
Potaskalova, V. S.
Khaitovych, M. V.

Свободных экз. нет