Взаємозв’язок споживання риби з ризиком серцево-судинних захворювань та смерті в осіб із серцево-судинними захворюваннями або без них у 58 країнах світу // Артеріальна гіпертензія = Артериальная гипертензия = Hypertension. - 2021. - Т. 14, № 2. - С. 83


MeSH-главная:
СЕРДЕЧНО-СОСУДИСТЫЕ БОЛЕЗНИ -- CARDIOVASCULAR DISEASES
РЫБНЫЕ ПРОДУКТЫ -- FISH PRODUCTS
Аннотация: Результати цього об’єднаного аналізу 4 когортних досліджень показали, що мінімальне споживання риби 175 г (приблизно 2 порції) на тиждень пов’язане з меншим ризиком серйозних ССЗ та смерті в пацієнтів із вже існуючими ССЗ, але не в загальній популяції. Користь від вживання риби (особливо жирної) слід оцінювати у ран- домізованих клінічних дослід женнях пацієнтів із ССЗ
Свободных экз. нет