Дослідження антоціанів жимолості блакитної плодів [Текст] = Study of anthocyanins in fruits of lonicera coerulea / І. С. Бурлака [та ін.] // Медична та клінічна хімія. - 2021. - Том 23, N 1. - С. 75-79


MeSH-главная:
ЖИМОЛОСТЬ -- LONICERA
АНТОЦИАНИНЫ -- ANTHOCYANINS
ФИТОТЕРАПИЯ -- PHYTOTHERAPY
Аннотация: Світова наука довела, що плоди і ягоди є одними з найважливіших компонентів структури здорового харчування, оскільки вони накопичують велику кількість біологічно активних речовин, без яких не можливе життя людини. Можливості плодових, ягідних і нетрадиційних садових культур у забезпеченні населення високоякісною продукцією є незамінними для профілактики та лікування багатьох захворювань. Особливе місце серед таких нетрадиційних малопоширених культур займають види роду Lonicera Lindl. Одним з них є жимолость блакитна – плодово-ягідна рослина, яка широко культивується в Україні. Жодний вид жимолостей досі не включено до офіційного реєстру лікарських рослин, до ДФУ, хоча про їх корисні властивості знали ще наші предки. Тому можливість застосування їх у медичній практиці вимагає поглибленого вивчення якісного складу та визначення кількісного вмісту груп біологічно активних речовин
World science has proven that fruits and berries are one of the most important components of the structure of a healthy diet, as they accumulate a large number of biologically active substances (BAS), without which human life is impossible. The ability of fruit, berry and non-traditional crops to provide the population with high quality products is indispensable for the prevention and treatment of many diseases. A special place among such non-traditional rare crops is occupied by species of the genus Lonicera Lindl. One of them is blue honeysuckle – a fruit and berry plant that is widely cultivated in Ukraine. No species of honeysuckle is yet included in the official register of medicinal plants, in the SPU, although their useful properties were known to our ancestors. Therefore, the possibility of their application in medical practice requires in-depth study of the qualitative composition and determination of the quantitative content of BAS groups
Доп.точки доступа:
Бурлака, І. С.
Кисличенко, В. С.
Омельченко, З. І.
Король, В. В.

Свободных экз. нет