Study of flavonoids and phenolic acids in green tea leaves [Текст] / O. Yu. Maslov [et al.] // Актуал. питання фармац. і мед. науки та практики. - 2021. - Том 14, N 3. - С. 287-291


MeSH-главная:
ЧАЙНЫЕ -- THEACEAE (химия)
РАСТЕНИЙ ЛИСТЬЯ -- PLANT LEAVES (химия)
ФЛАВОНОИДЫ -- FLAVONOIDS (анализ, химия)
ХРОМАТОГРАФИЯ ЖИДКОСТНАЯ ВЫСОКОГО ДАВЛЕНИЯ -- CHROMATOGRAPHY, HIGH PRESSURE LIQUID (использование)
Аннотация: Мета роботи – визначити якісний склад і кількісний уміст флавоноїдів і фенолокислот у зеленого чаю листі. Матеріали та методи. Об’єкт дослідження – зеленого чаю листя, що зібране в провінції Аньхой, КНР. Аналіз 60 % спиртової витяжки зеленого чаю листя здійснили методом високоефективної рідинної хроматографії за допомогою хроматографічної системи Prominence LC-20 Shimadzu (Японія) зі спектрофотометричним детектором SPD-20AV, колонка Agilent Technologies Microsorb-MV-150 (C18 модифікований силікагель, довжина – 250 мм, діаметр – 4,6 мм, розмір зерен сорбенту – 5 мкм). Ідентифікацію речовин у витяжці виконали шляхом порівняння часу утримування та спектральних характеристик речовин, що досліджували, зі стандартами. Результати. У зеленого чаю листі ідентифікували 13 сполук, визначили їхній кількісний уміст. Серед агліконів флавоноїдів кількісно переважав кверцетин (0,35 %), а з-поміж глікозидів флавоноїдів – лютеолін-6-С-глюкозид (1,30 %). Із фенольних кислот основна сполука – галова кислота (5,21 %). Висновки. Встановили якісний склад і кількісний уміст флавоноїдів, фенольних кислот у зеленого чаю листі методом високоефективної рідинної хроматографії. Вміст флавоноїдів у зеленого чаю листі перевищував такий для фенольних кислот.
Доп.точки доступа:
Maslov, O. Yu.
Kolisnyk, S. V.
Komisarenko, M. A.
Akhmedov, E. Yu.
Poluian, S. M.
Shovkova, Z. V.

Свободных экз. нет