Вид документа : Статья из журнала Шифр издания : Автор(ы) : Шаповал В., Писаренко В. Заглавие : Як зменшити негативний вплив нітратів на здоров’я людини Место публикации : СЕС. Профілактична медицина. - 2016. - № 4/5. - С. 9-12 (Шифр СУ29/2016/4/5) MeSH-главная: НИТРАТЫ -- NITRATES ВОДЫ ЗАГРЯЗНЕНИЕ ХИМИЧЕСКОЕ -- WATER POLLUTION, CHEMICAL ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ ЗАГРЯЗНЕНИЕ -- FOOD CONTAMINATION САНИТАРНОЕ ПРОСВЕЩЕНИЕ -- HEALTH EDUCATION Аннотация: При тривалому вживанні забрудненої нітратами води і овочів розвивається хронічна нітратна інтоксикація. Повноваження за контролем якості харчових продуктів (води), в т. ч. за вмістом нітратів, зараз покладено на знов створену держпродспоживслужбу. Коли ж населення почує голос її працівників та відчує їхні дії щодо якості продуктів? Чи дочекаємось ми цього? Доп.точки доступа: Писаренко, В. |