Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Шаповал В., Писаренко В.
Заглавие : Як зменшити негативний вплив нітратів на здоров’я людини
Место публикации : СЕС. Профілактична медицина. - 2016. - № 4/5. - С. 9-12 (Шифр СУ29/2016/4/5)
MeSH-главная: НИТРАТЫ -- NITRATES
ВОДЫ ЗАГРЯЗНЕНИЕ ХИМИЧЕСКОЕ -- WATER POLLUTION, CHEMICAL
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ ЗАГРЯЗНЕНИЕ -- FOOD CONTAMINATION
САНИТАРНОЕ ПРОСВЕЩЕНИЕ -- HEALTH EDUCATION
Аннотация: При тривалому вживанні забрудненої нітратами води і овочів розвивається хронічна нітратна інтоксикація. Повноваження за контролем якості харчових продуктів (води), в т. ч. за вмістом нітратів, зараз покладено на знов створену держпродспоживслужбу. Коли ж населення почує голос її працівників та відчує їхні дії щодо якості продуктів? Чи дочекаємось ми цього?
Доп.точки доступа:
Писаренко, В.