Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Марушко Ю. В., Асонов А. О.
Заглавие : Властивості екстрактів артишоку, куркуми, розторопші та їх використання в гастроентерологічній практиці
Место публикации : Практикуючий лікар. - 2017. - N 2. - С. 30-35 (Шифр ПУ59/2017/2)
Предметные рубрики: Энгилен
MeSH-главная: ПЕЧЕНИ БОЛЕЗНИ -- LIVER DISEASES
ЖЕЛЧНЫХ ПУТЕЙ БОЛЕЗНИ -- BILIARY TRACT DISEASES
АРТИШОК -- CYNARA
КУРКУМА -- CURCUMA
РАСТОРОПША -- MILK THISTLE
РАСТЕНИЙ ЭКСТРАКТЫ -- PLANT EXTRACTS
ДЕТИ -- CHILD
Аннотация: Проблема захворювань гепатобіліарної системи є однією з провідних у педіатричній, терапевтичній практиці та гастроентерології зокрема. Мета роботи — узагальнити дані літератури та власний досвід щодо можливостей застосування екстрактів артишоку, куркуми та розторопші в комплексній терапії захворювань гепатобіліарної системи в дітей та дорослих. У результаті досліджень зроблено такі висновки: 1. Проблема захворювань гепатобіліарної системи є однією з важливих у педіатричній, терапевтичній практиці та гастроентерології зокрема. Останніми роками спостерігається зростання хвороб печінки та жовчовивідних шляхів серед дорослого і дитячого населення. 2. До найбільш вивчених рослин належать артишок, розторопша та куркума. Їх комбіноване застосування потребує подальшого вивчення в клінічній практиці у хворих із патологією біліарного тракту
Доп.точки доступа:
Асонов, А. О.