Вид документа : Статья из журнала Шифр издания : Автор(ы) : Марушко Ю. В., Асонов А. О. Заглавие : Властивості екстрактів артишоку, куркуми, розторопші та їх використання в гастроентерологічній практиці Место публикации : Практикуючий лікар. - 2017. - N 2. - С. 30-35 (Шифр ПУ59/2017/2) Предметные рубрики: Энгилен MeSH-главная: ПЕЧЕНИ БОЛЕЗНИ -- LIVER DISEASES ЖЕЛЧНЫХ ПУТЕЙ БОЛЕЗНИ -- BILIARY TRACT DISEASES АРТИШОК -- CYNARA КУРКУМА -- CURCUMA РАСТОРОПША -- MILK THISTLE РАСТЕНИЙ ЭКСТРАКТЫ -- PLANT EXTRACTS ДЕТИ -- CHILD Аннотация: Проблема захворювань гепатобіліарної системи є однією з провідних у педіатричній, терапевтичній практиці та гастроентерології зокрема. Мета роботи — узагальнити дані літератури та власний досвід щодо можливостей застосування екстрактів артишоку, куркуми та розторопші в комплексній терапії захворювань гепатобіліарної системи в дітей та дорослих. У результаті досліджень зроблено такі висновки: 1. Проблема захворювань гепатобіліарної системи є однією з важливих у педіатричній, терапевтичній практиці та гастроентерології зокрема. Останніми роками спостерігається зростання хвороб печінки та жовчовивідних шляхів серед дорослого і дитячого населення. 2. До найбільш вивчених рослин належать артишок, розторопша та куркума. Їх комбіноване застосування потребує подальшого вивчення в клінічній практиці у хворих із патологією біліарного тракту Доп.точки доступа: Асонов, А. О. |