Вид документа : Статья из журнала Шифр издания : Автор(ы) : Федосос А. І., Кисличенко В. С., Новосел О. М. Заглавие : Визначення якісного складу та кількісного вмісту амінокислот у часнику цубулинах і листі Параллельн. заглавия :Determination of qualitative composition and quantitative content of amino acids in garlic bulbs and leaves Место публикации : Медична та клінічна хімія. - Тернопіль, 2017. - Том 19, N 3. - С. 42-47 (Шифр МУ92/2017/19/3) MeSH-главная: ЧЕСНОК -- GARLIC АМИНОКИСЛОТЫ -- AMINO ACIDS ХРОМАТОГРАФИЯ ЖИДКОСТНАЯ -- CHROMATOGRAPHY, LIQUID Аннотация: Цукровий діабет (ЦД) – одна з найбільш поширених та актуальних проблем охорони здоров’я, яка набула характеру епідемії і визнана експертами ВООЗ захворюванням XXI ст. На сьогодні можливості лікування ЦД значно зросли, однак фітотерапія залишається невід’ємною частиною в його профілактиці та лікуванні. Перспективною рослинною сировиною, яку можна використати для розробки протидіабетичних фітопрепаратів, є Galega officinalis L. (козлятник лікарський, галега лікарська)Мета дослідження – вивчити вплив фармацевтичного засобу, що містить комбінацію козлятника лікарського, чорниці звичайної і таурину, а також його ліпосомальної форми під умовною назвою “Галевіт” у тварин з експериментальним ЦД 2 типу Доп.точки доступа: Кисличенко, В. С. Новосел, О. М. |