Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Polova Zh. M., Kukhtenko H. P., Gladukh Ye. V.
Заглавие : The substantiation of the technology for preparing the cream with silver citrate
Место публикации : Соціальна фармація в охороні здоров’я. - Х., 2018. - Том 4, № 1. - С. 12-20 (Шифр СУ53/2018/4/1)
MeSH-главная: ВЕТЕРИНАРНЫЕ ЛЕКАРСТВЕННЫЕ СРЕДСТВА -- VETERINARY DRUGS
ЦИТРАТЫ -- CITRATES
СЕРЕБРО -- SILVER
КРЕМ ДЛЯ КОЖИ -- SKIN CREAM
ТЕХНОЛОГИЯ ФАРМАЦЕВТИЧЕСКАЯ -- TECHNOLOGY, PHARMACEUTICAL
Аннотация: The effect of the technology for preparing the cream and the rate of emulsification on disperse and structural-mechanical parameters has been studied. It has been found that at the rate of emulsification of 5.000 rpm there are no significant changes using both the complete mixing technology and the phase inversion technology. The effect of the temperature on the disperse system stability has been studied, and the temperature range for transporting and filling the cream into tubes has been determinedЗдійснено дослідження впливу технології виготовлення крему та швидкості емульгування на дисперсні та структурно-механічні показники, за якими встановлено, що при швидкості емульгування 5000 об/хв за технологіями повного змішування та інверсії фаз не спостерігається суттєвих змін. Досліджено вплив температури на стабільність дисперсної системи й установлено температурний інтервал, при якому рекомендовано здійснювати транспортування та фасування крему в туби
Доп.точки доступа:
Kukhtenko, H. P.
Gladukh, Ye. V.