Вид документа : Статья из журнала Шифр издания : Автор(ы) : Тартинська Г. С., Журавель І. О., Орленко І. В., Парченко В. В. Заглавие : Вивчення елементного та жирнокислотного складу зерна Тритикале (TRITICOSECALE WITM. & А. CAMUS) Место публикации : Фітотерапія. Часопис. - Київ, 2018. - N 4. - С. 64-66 (Шифр ФУ16/2018/4) MeSH-главная: РАСТИТЕЛЬНЫЕ ПРЕПАРАТЫ -- PLANT PREPARATIONS ХРОМАТОГРАФИЯ ГАЗОВАЯ -- CHROMATOGRAPHY, GAS Аннотация: Зернова культура тритикале з’явилась в процесі схрещування пшениці з житом. Її використовують в якості кормової рослини, зерно - в харчовій промисловості. Однак дані про використання сировини цієї рослини в медицині відсутні, тому актуальним є фармакологічне вивчення зерна даної культури. Аналіз елементарного складу зерна тритикале показав наявність не менше 19 елементів, серед яких переважали калій, фосфор і магній. Також методом газової хроматографії був вивчений жирнокислотний склад, встановлено кількісний вміст і ідентифіковано 11 жирних кислот, серед яких домінували лінолева, пальмітинова і олеїнова кислоти.Зерновая культура тритикале появилась в процессе скрещивания пшеницы с рожью. Её используют в качестве кормового растения, зерно - в пищевой промышленности. Однако данные об использовании сырья этого растения в медицине отсутствуют, поэтому актуальным является фармакологическое изучение зерна данной культуры. Анализ элементарного состава зерна тритикале показал наличие не менее 19 элементов, среди которых преобладали калий, фосфор и магний. Также методом газовой хроматографии был изучен жирнокислотный состав, установлено количественное содержание и идентифицировано 11 жирных кислот, среди которых доминировали линолевая, пальмитиновая и олеиновая кислоты. Доп.точки доступа: Тартинська, Г. С. Журавель, І. О. Орленко, І. В. Парченко, В. В. |