Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Зайков С. В., Гришило П. В., Кириленко Т. В.
Заглавие : Чи існує проблема алергії на кофеїн і кофеїновмісні продукти?
Параллельн. заглавия :Is there a problem of allergy to caffein and caffein- containing products?
Место публикации : Клінічна імунологія. Алергологія. Інфектологія. - 2019. - N 1. - С. 14-20 (Шифр КУ34/2019/1)
Примечания : Бібліогр.: в кінці ст.
Предметные рубрики: Цетрин-- прием-- тер прим-- фарм
MeSH-главная: КОФЕИН -- CAFFEINE
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
КОЖНЫЕ ТЕСТЫ НА ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЮ -- PATCH TESTS
ОПИСАНИЕ СЛУЧАЕВ -- CASE REPORTS
ЦЕТИРИЗИН -- CETIRIZINE
Аннотация: Вивчено сучасний стан проблеми алергії на кофеїн і кофеїн продукти. Розглянуто етіологія, механізми розвитку, клінічні особливості даного виду алергії, сучасні методи діагностики алергії на кофеїн і можливості лікування пацієнтів з алергією на кофеиносодержащие продуктиЗібрана впродовж багатьох років у різних країнах інформація дає змогу говорити про вплив вживання кофеїну на нейропсихічну сферу людини, серцево-судинну, ендокринну, імунну, сечовидільну, м’язову, травну системи. Але як часто виникає гіперчутливість до кофеїну, які ефекти він може спричинити в людини з алергопатологією, як діагностувати алергію до кофеїну, як лікувати таких пацієнтів? Зазначені питання, на жаль, не дуже детально висвітлені в медичній літературі. Саме тому нами в даній публікації був обраний цей напрям дослідженняThe current state of the problem of allergy to caffeine and caffeine-containing products are studied. The etiology, developmental mechanisms, clinical features of this type of allergy are considered, modern methods of diagnosing caffeine allergy and the possibilities of treating patients with allergy to caffeine-containing products are presented
Доп.точки доступа:
Гришило, П. В.
Кириленко, Т. В.