Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Антипкін Ю. Г., Лапшин В. Ф., Уманець Т. Р., Матвєєва С. Ю., Кондратенкова Т. В., Смірнова О. А., Степанова Л. С., Толкач С. І.
Заглавие : Ефективність сублінгвальної алерген-специфічної імунотерапії у дітей з березово-харчовим синдромом
Параллельн. заглавия :Effectiveness of sublingual allergen-specific immunotherapy in children with birch–food syndrome
Место публикации : Клінічна імунологія. Алергологія. Інфектологія. - 2019. - N 2. - С. 63-64 (Шифр КУ34/2019/2)
MeSH-главная: ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
ДЕТИ -- CHILD
ИММУНОТЕРАПИЯ -- IMMUNOTHERAPY
Аннотация: Встановлено, що призначення сублінгвальної алерген-специфічної імунотерапії дітям з березово-харчовим синдромом сприяло зменшенню загального показника TSS (3,97±0,18, через 3 роки – 0,59±0,07 у порівнянні з групою контролю – 3,1±0,11 та 3,79±0,17 відповідно) та VAS (до лікування 5,23±0,21 в групі з березово-харчовим синдромом та через 3 роки – 1,71±0,17, в групі контролю – 5,54±0,26 та 4,81±0,28 відповідно), регресу запальних змін у слизовій оболонці носа (зменшення назальної еозинофілії з 35,95±3,50% до 7,37±0,51% в групі з березово-харчовим синдромом та з 35,28±3,03% до 27,00±0,26% в контрольній групі), формуванням толерантності до причинних харчових алергенів у 78,9% дітей з березово-харчовим синдромом і відсутність в групі контролюЗастосування сублінгвальної алерген-специфічної імунотерапії у дітей з березово-харчовим синдромом сприяє формуванню толерантності до причинних харчових алергенів та чинить лікувально-профілактичний ефект на перебіг полінозу
Доп.точки доступа:
Антипкін, Ю. Г.
Лапшин, В. Ф.
Уманець, Т. Р.
Матвєєва, С. Ю.
Кондратенкова, Т. В.
Смірнова, О. А.
Степанова, Л. С.
Толкач, С. І.