Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Філіпова Л. Ю., Стоєва Т. В., Зубаренко О. В., Зубарева Л. І., Мацюк Н. Б.
Заглавие : Моделювання рецептурних композицій для продуктів дитячого харчування лікувально-профілактичного призначення
Место публикации : Одеський медичний журнал. - Одеса, 2018. - N 5. - С. 57-63 (Шифр ОУ2/2018/5)
Примечания : Бібліогр.: с. 62-63
MeSH-главная: ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
ДИЕТОТЕРАПИЯ -- DIET THERAPY
ФУНКЦИОНАЛЬНЫЕ ПРОДУКТЫ -- FUNCTIONAL FOOD
ДИЕТА БЕЗГЛЮТЕНОВАЯ -- DIET, GLUTEN-FREE
ПИЩЕВАЯ ТЕХНОЛОГИЯ -- FOOD TECHNOLOGY
Аннотация: Наведено результати вивчення сумісності функціонально-технологічних та фізико-хімічних характеристик складових розроблених рецептур продуктів лікувально-профілактичного призначення. Проаналізовано взаємозв'язок основних складових продуктів із заданими властивостями на етапі наукового моделювання відповідно до принципів харчової комбінаторики, технології виробництва та дієтотерапії. Виконані дослідження свідчать, що обґрунтування рецептур продуктів лікувально-профілактичного призначення базується на комплексі наукових даних про характер, глибину та структуру дефіциту мікро- та макронутрієнтів у дітей з відповідними порушеннями стану здоров'я, особливостей сировини та збагачувальних добавок, включаючи їх хімічний склад та функціонально-технологічно властивості, і навіть ступінь безпеки під впливом технологічних чинників
Доп.точки доступа:
Філіпова, Л. Ю.
Стоєва, Т. В.
Зубаренко, О. В.
Зубарева, Л. І.
Мацюк, Н. Б.