Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Примак Р.
Заглавие : Етапи науки дієтології
Место публикации : Фармацевт практик. - 2019. - № 4. - С. 28-29 (Шифр ФУ17/2019/4)
MeSH-главная: ДИЕТОЛОГИЯ -- DIETETICS
ЭНЕРГИИ ПОТРЕБЛЕНИЕ -- ENERGY INTAKE
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD
ЖИЗНИ СТИЛЬ -- LIFE STYLE
ИСТОРИЯ МЕДИЦИНЫ -- HISTORY OF MEDICINE
Аннотация: Одним з найважливіших показників продуктів харчування є їхня калорійність. Саме цей показник послужив за «наріжний камінь» при створенні дієтології, але згодом з’ясувалося, що він є обов’язковим, але недостатнім при обранні дієт для попередження та лікування багатьох захворювань. Нині дієтологи, використовуючи найновітніші дані медицини та біохімії, досягли значних успіхів у боротьбі за здоров’я людини, й одним з важелів у цьому є пропаганда здорового способу життя