Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Редькін Р., Орловецька Н., Данькевич О.
Заглавие : Їсти подано: харчова алергія та харчові алергени
Место публикации : Фармацевт практик. - 2019. - № 5. - С. 32-34 (Шифр ФУ17/2019/5)
Примечания : Бібліогр.: в кінці ст.
MeSH-главная: ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD
ДЕТИ -- CHILD
ДИЕТОЛОГИЯ -- DIETETICS
ИММУННОЙ СИСТЕМЫ ПРОЦЕССЫ -- IMMUNE SYSTEM PROCESSES
Аннотация: Коли мова заходить про харчову алергію, перше, що спадає на думку, — шоколад, полуниця, мандарини… Насправді, універсального «рейтингу популярності» алергенів не існує, і для різних людей і в різних куточках планети він виглядає по-своєму. Наприклад, шоколад практично ніколи не спричиняє алергії у аборигенів, що проживають на берегах річки Параїба-ду-Сул (Paraíba do Sul) — слабким відваром какао-бобів тут вже багато століть вигодовують немовлят, позбавлених материнського молока
Доп.точки доступа:
Орловецька, Н.
Данькевич, О.