Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Вронська Л. В., Івануса І. Б.
Заглавие : Розробка спектрофотометричної методики визначення флавоноїдів у сухому екстракті пагонів чорниці
Параллельн. заглавия :Development of spectrophotometric method of flavonoids determination in the bilberry shoots dry extract
Место публикации : Фармацевтичний часопис. - Тернопіль, 2019. - N 3. - С. 43-50 (Шифр ФУ13/2019/3)
MeSH-неглавная: РАСТЕНИЯ ЛЕКАРСТВЕННЫЕ -- PLANTS, MEDICINAL
ФЛАВОНОИДЫ -- FLAVONOIDS
РАСТЕНИЙ ЭКСТРАКТЫ -- PLANT EXTRACTS
ФАРМАЦЕВТИЧЕСКИЕ СРЕДСТВА ВСПОМОГАТЕЛЬНЫЕ -- PHARMACEUTIC AIDS
Аннотация: Розроблено спектрофотометричну методику кількісного визначення флавоноїдів у сухому екстракті пагонів чорниці, яка дозволяє уникнути впливу гідроксикоричних кислот, присутніх в екстракті в значній кількості. Проведено вивчення лінійності, прецизійності і правильності методики в діапазоні 1,232 – 15,400 мкг кверцетину в 1мл кінцевого вимірюваного розчину (20 – 250 % від очікуваного вмісту), результати якого вказують на придатність методики для визначення вмісту флавоноїдів у сухому екстракті пагонів чорниціA spectrophotometric method for quantitative determination of flavonoids in the bilberry shoots dry extract has been developed, which avoids the influence of hydroxycinnamic acids presented in the extract in a significant amount. The linearity, precision and accuracy of the procedure were studied in the range of 1,232-15,400 µg of quercetin in 1 ml of the final measured solution (20-250% of the expected content), the results of which indicate the suitability of the method for determining the content of flavonoids in the bilberry shoots dry extract
Доп.точки доступа:
Івануса, І. Б.