Вид документа : Статья из журнала Шифр издания : Автор(ы) : Уховський В. В., Палій А. П., Тарасов О. А., Уховська Т. М., Палій А. П. Заглавие : Застосування гліцерину та ДМСО для кріоконсервування лептоспір Leptospira Interrogans Параллельн. заглавия :Using of glycerol and DMSO for leptospria snterrogans cryopreservation Место публикации : Проблеми кріобіології і кріомедицини. - Харків, 2019. - Т. 29, № 1. - С. 102-106 (Шифр ПУ73/2019/29/1) MeSH-главная: КРИОПРЕЗЕРВАЦИЯ -- CRYOPRESERVATION ЛЕПТОСПИРЫ -- LEPTOSPIRA Аннотация: Лептоспіроз є одним із найпоширеніших зоонозних захворювань у світі. Показники його розповсюдження та кількість спалахів помітно зростають у багатьох країнах світу [8, 9]. Це, в свою чергу, завдає значних економічних збитків сільському господарству, оскільки знижується народжуваність та продуктивність тварин, а також збільшується їх смертність. Лептоспіри достатньо чутливі до пошкоджуючої дії фізико-хімічних факторів – помірно високих температур (45–55°С), кислих та лужних значень рН [7], жовчі та шлункового соку [6], дезінфектантів Доп.точки доступа: Уховський, В. В. Палій, А. П. Тарасов, О. А. Уховська, Т. М. |