Вид документа : Статья из журнала Шифр издания : Автор(ы) : Мозговська Г. В., Шевченко Н. О., Мірошниченко Т. М., Івченко Т. В., Баштан Н. О., Віценя Т. І. Заглавие : Збереженість меристем батату Ipomoea batatas L., після кріоконсервування методом вітрифікації Параллельн. заглавия :Survival of sweet potatoes (Ipomoea batatas L.) meristems after cryoprezervation by vitrification Место публикации : Проблеми кріобіології і кріомедицини. - Харків, 2019. - Т. 29, № 2. - С. 157 (Шифр ПУ73/2019/29/2) MeSH-главная: КРИОПРЕЗЕРВАЦИЯ -- CRYOPRESERVATION ВИТРИФИКАЦИЯ -- VITRIFICATION БАТАТ -- IPOMOEA BATATAS Аннотация: Методи, які базуються на вітрифікації, передбачають занурення біологічного матеріалу безпосередньо у рідкий азот або його шугу, що не потребує коштовного обладнання. Для забезпечення переходу внутрішньоклітинного вмісту у скловидний стан без утворення кристалів необхідно ретельно дотримуватися умов обробки меристем. У нашому дослідженні це досягалося двома способами: за допомогою розчинів, які вітрифікуються. та дегідратації потоком стерильного повітря. Мета роботи - дослідження впливу кріоконсервування методом вітрифікації на збереженість меристем батату Доп.точки доступа: Мозговська, Г. В. Шевченко, Н. О. Мірошниченко, Т. М. Івченко, Т. В. Баштан, Н. О. Віценя, Т. І. |