Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Семченко К. В., Вишневська Л. І., Половко Н. П.
Заглавие : Обгрунтування складу пастилок на основі оцінки органолептичних показників
Место публикации : Укр. біофармац. журнал. - Х., 2019. - № 4. - С. 23-26 (Шифр УУ50/2019/4)
MeSH-главная: ТЕХНОЛОГИЯ ФАРМАЦЕВТИЧЕСКАЯ -- TECHNOLOGY, PHARMACEUTICAL
ВКУСОВЫЕ ВЕЩЕСТВА -- FLAVORING AGENTS
ЛЕКАРСТВЕННЫЕ ФОРМЫ -- DOSAGE FORMS
ПОДСЛАЩИВАЮЩИЕ ВЕЩЕСТВА -- SWEETENING AGENTS
Аннотация: Останніми роками пастилки як лікарська форма стають все більш популярними. Безперечними перевагами її є легкість застосування, сумісність з багатьма лікарськими речовинами та комплайєнс з боку пацієнтів. Оскільки однією з основних характеристик пастилок є належні органолептичні властивості, метою даної роботи було встановлення оптимального складу та технології пастилок на основі оцінки органолептичних показників зразків пастилок з різними коригентами смаку та фруктовими ароматизаторамиНа основі експериментальних даних встановлено, що найбільш прийнятними за споживчими характеристиками є такі підсолоджувачі, як сироп глюкози або фруктоза, ароматизатор – апельсин і лимон
Доп.точки доступа:
Вишневська, Л. І.
Половко, Н. П.