Вид документа : Статья из журнала Шифр издания : Автор(ы) : Гуліч М. П., Петренко О. Д., Любарська Л. С. , Депутат Ю. М. Заглавие : Харчування солдатів у бойових умовах: еволюція від Запорізької Січі до сьогодення Место публикации : Медичні перспективи. - Д., 2020. - Т. 25, № 1. - С. 221-229 (Шифр МУ10/2020/25/1) Примечания : Бібліогр.: с. 228-229 MeSH-главная: ВОЕННОСЛУЖАЩИЕ -- MILITARY PERSONNEL ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS Аннотация: Харчування військовослужбовців у польових умовах або під час виконання спеціальних завдань з відривом від баз постачання має велике значення для підтримки боєздатності військ. Незамінним елементом у забезпеченні особового складу харчуванням є індивідуальні «сухі пайки», які найчастіше формуються з розрахунку на харчування одного військовослужбовця на одну-три доби. Комплектування армійських пайків у більшості країн здійснюється за національними нормами фізіологічної потреби з обов’язковим урахуванням рівня фізичного навантаження, статі та віку військовослужбовців. За останні роки процес удосконалення харчування військовослужбовців привертає увагу не тільки фахівців, але й громадськості. Інтерес представляє питання, як змінювалося харчування особового складу військ у бойових умовах за минулі часи. Мета роботи - вивчити в історичному аспекті особливості харчування військових в умовах бойових дій за період від Запорізької Січі до цього часу Доп.точки доступа: Гуліч, М. П. Петренко, О. Д. Любарська, Л. С. Депутат, Ю. М. |