Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Yavorska N. Y., Vorobets N. M.
Заглавие : Seasonal variation in the ascorbic and organic acids content in shoots of highbush blueberry cultivars during vegetation stages
Параллельн. заглавия :Cезонні зміни вмісту аскорбінової та органічних кислот у пагонах лохини високорослої різних сортів протягом періоду вегетації
Место публикации : Медична та клінічна хімія. - Тернопіль, 2020. - Том 22, N 2. - С. 31-36 (Шифр МУ92/2020/22/2)
MeSH-главная: АСКОРБИНОВАЯ КИСЛОТА -- ASCORBIC ACID
ГОЛУБИКА -- BLUEBERRY PLANT
Аннотация: Varieties of highbush blueberries with different fruit ripening dates differ in the content of AA and OA in the shoots during the growing season. The shoots of V. corymbosum varieties Bluecrop. Bluejay, and Elliott are sufficiently high in AA and OA during physiological development, and can be used for further researchСорти лохини високорослої з різними термінами дозрівання плодів відрізняються за вмістом аскорбінової та органічних кислот у пагонах протягом періоду вегетації. Результати нашого дослідження свідчать про те, що пагони V. corymbosum сортів Блюджей, Блюкроп та Еліот мають достатньо високий вміст аскорбінової й органічних кислот і можуть бути використані для подальшого вивчення механізмів дії їх екстрактів як лікувальних засобів для профілактики різних захворювань, пов’язаних з вільними радикалами та порушеннями обміну речовин у людини і тварин
Доп.точки доступа:
Vorobets, N. M.