Вид документа : Статья из журнала
Шифр издания :
Автор(ы) : Oyejide S., Potaskalova V. S., Khaitovych M. V.
Заглавие : Relevance of mango use in patients with 2 type diabetes mellitus
Место публикации : Сімейна медицина. - К., 2020. - № 4. - С. 32-34 (Шифр СУ21/2020/4)
Примечания : Bibliogr. at the end of the art
MeSH-главная: ДИАБЕТ САХАРНЫЙ -- DIABETES MELLITUS
МАНГО -- MANGIFERA
ФЛАВОНОИДЫ -- FLAVONOIDS
ЛЕЧЕНИЯ ПРОЦЕССА И РЕЗУЛЬТАТОВ ОЦЕНКА -- OUTCOME AND PROCESS ASSESSMENT (HEALTH CARE)
АДЪЮВАНТЫ ИММУНОЛОГИЧЕСКИЕ -- ADJUVANTS, IMMUNOLOGIC
Аннотация: Mango fruits and mango leaf extracts (Mangifera indica) are a medicinal plant used to treat diabetes and its complications. The tender leaves of the mango tree contain tannins called anthocyanidins, which help treat early diabetes. The leaves contain the compound 3 betataraxerol and ethyl acetate extract, which interacts with insulin, activating GLUT4 and stimulating glycogen synthesis. Mango leaves have powerful antioxidant properties because they contain a large amount of flavonoids, phenols, zeaxanthin and beta-carotene. Animal studies have shown that mangiferin can counteract the free radical associated with cancer, diabetes, and other diseasesПлоди манго та екстракти листків манго (Mangifera indica) є лікарським засобом, який використовують для лікування діабету і його ускладнень. Листки мангового дерева містять дубильні речовини, які називають антоціанідинами. Вони допомагають лікувати ранній діабет. Листки містять 3-бета-тараксерол і етилацетатний екстракт, який взаємодіє з інсуліном, активує GLUT4 та стимулює синтез глікогену. Листки манго мають потужний антиоксидантний потенціал, містять велику кількість флавоноїдів, фенолів, зеаксантинну та бета-каротин. Дослідження на тваринах продемонстрували, що мангіферин може протидіяти пошкодженню клітин вільними радикалами та пов’язаними з цим захворюваннями, такими, як рак, цукровий діабет
Доп.точки доступа:
Potaskalova, V. S.
Khaitovych, M. V.