Вид документа : Статья из журнала Шифр издания : Автор(ы) : Левицький А., Величко В., Селіванська І., Лапінська А., Двуліт І. Заглавие : Вплив рослинних жирових добавок на вміст та біосинтез жирних кислот в ліпідах сироватки крові щурів, які отримували безжировий раціон Параллельн. заглавия :Effect of vegetable fat supplements on the content and biosynthesis of fatty acids in blood serum lipids of rats receiving a fat-free diet Место публикации : Фітотерапія.Часопис. - 2022. - N 1. - С. 33-38 (Шифр ФУ16/2022/1) Примечания : Бібліогр.: в кінці ст. MeSH-главная: ЖИРНЫЕ КИСЛОТЫ НЕНАСЫЩЕННЫЕ -- FATTY ACIDS, UNSATURATED ОБМЕНА ВЕЩЕСТВ БОЛЕЗНИ -- METABOLIC DISEASES ЛИПИДЫ ЖИВОТНЫЕ ЛАБОРАТОРНЫЕ -- ANIMALS, LABORATORY КРЫСЫ -- RATS Аннотация: У тваринному організмі існує ендогенний біосинтез не тільки енергетичних, але й есенціальних жирних кислот. Жирове харчування пригнічує ендогенний біосинтез ω-3 ПНЖК, особливо при споживанні ВЛСОIn the animal body there is endogenous biosynthesis of not only energy but also essential fatty acids. Fatty nutrition inhibits the endogenous biosynthesis of ω-3 PUFA, especially when consuming HLSO Доп.точки доступа: Левицький, А. Величко, В. Селіванська, І. Лапінська, А. Двуліт, І. |