Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Книги- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
 Знайдено у інших БД:Періодичні видання (9)
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Пошуковий запит: (<.>A=Антонюк, В. О.$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
1.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 615.32/А 72
Автор(и) : Антонюк В. О.
Назва : Лектини та їх сировинні джерела : монография
Вихідні дані : Львів: Кварт, 2005
Кільк.характеристики :550 с
ISBN, Ціна 966-8792-12-2: 77.00 р.
УДК : 615.32 + 612.015.2
MeSH-головна: ЛЕКТИНЫ -- LECTINS
РАСТЕНИЯ ЛЕКАРСТВЕННЫЕ -- PLANTS, MEDICINAL
Анотація: У монографії описуються лектини та джерела їх одержання - відповідні їм рослини, молюски, риби та інші тваринні організми. Монографія побудована як довідник по лектинах, де наводиться детальний опис морфологічних ознак та поширення у природі більш як для 120 видів рослинних та тваринних організмів, які слугують сировинним джерелом одержання найважливіших в практичному плані пектинів, в першу чергу для тих, які випускаються відомими фірмами. Окремо виділений розділ присвячений пектинам ссавців. У монографії детально описується одержання та фізико-хімічні властивості пектинів, взаємодія з вуглеводами та глікокон’югатами, біологічні властивості та їх застосування. В основі класифікації сировинних джерел для одержання пектинів покладено вуглеводну специфічність пектинів, які у них містяться. У випадку наявності декількох пектинів в одній рослинній або тваринній сировині та у присутності в різних органах відмінних лектинів перевагу при класифікації надано основному або найбільш практично важливому пектину. До кожного розділу даються короткі коментарі щодо найбільш загальних питань вуглеводної специфічності, загальних закономірностей поширення та використання в медико-біологічних дослідженнях цих пектинів. В книзі також коротко описується історія відкриття та дослідження лектинів. Монографія містить багатий довідковий матеріал і може бути використана як довідник. Вона може бути корисна біохімікам, фармакогностам, імунологам, гістохімікам, глікобіологам, лектинологам та студентам медичних та біологічних факультетів вищих учбових закладів.
Примірники :ЧЗ(1)
Вільні : ЧЗ(1)
Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)