Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Книги- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>U=613.2(075.8)<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 13
Показані документи з 1 по 13
1.
613.2
В 58


    Власенко, В. В.
    Фізіологія та гігієна харчування [Текст] : навч. посіб. / В. В. Власенко, І. Г. Власенко ; рец.: М. Ю. Макарчук, Г. К. Палій. - Вінниця : Меркьюрі-Поділля, 2012. - 300 с. - Гриф надано МОН України (лист № 1.4/18—Г-1478 від 23.06.2008 р.). - Бібліогр.: с. 293-295. - ISBN 978-966-2696-22-6
Примітки про походження:
Прим. 521294 : з б-ки Палія Г. К.,
УДК

MeSH-головна:
ПИТАНИЯ ФИЗИОЛОГИЯ -- NUTRITIONAL PHYSIOLOGICAL PHENOMENA
ГИГИЕНА -- HYGIENE (обучение)
НАУКА О ПИТАНИИ -- NUTRITIONAL SCIENCES (методы, организация и управление)
Анотація: У навчальному посібнику розкрито будову та функції основних систем організму, фізіолого-гігіснічний вплив їжі та окремих нутріснтів, що дозволяє критично підійти до вибору харчових продуктів, та складання раціонів харчування. Посібник призначений для студентів напряму підготовки «Харчові технології та інженерія»
Дод.точки доступу:
Власенко, І. Г.
Макарчук, М. Ю. \рец.\
Палій, Г. К. \рец.\

Примірників всього: 1
НА (1)
Вільні: НА (1)

Знайти схожі

2.
613.2
Ш 89


    Штенберг, А. И.
    Руководство к практическим занятиям по гигиене питания [Текст] : учеб. пособие для студентов сан.-гигиен. фак. мед. ин-тов / А. И. Штенберг, Ю. И. Окорокова, К. В. Мухорина. - Москва : Медицина, 1976. - 312 с. : табл., рис.
УДК

MeSH-головна:
НАУКА О ПИТАНИИ -- NUTRITIONAL SCIENCES (методы, организация и управление)
ПРАКТИЧЕСКОЕ РУКОВОДСТВО -- PRACTICE GUIDELINE
Дод.точки доступу:
Окорокова, Ю. И.
Мухорина, К. В.

Примірників всього: 3
КСХ (3)
Вільні: КСХ (3)

Знайти схожі

3.
613.2
М 13


    Мазурин, А. В.
    Учебное пособие по питанию здорового ребенка : учеб. пособие для студентов пед. фак. мед. ин-тов / А. В. Мазурин. - Москва : Медицина, 1980. - 208 с. : ил.
УДК

MeSH-головна:
НАУКА О ПИТАНИИ -- NUTRITIONAL SCIENCES (методы, обучение)
Примірників всього: 9
НА (3), КСХ (6)
Вільні: НА (3), КСХ (6)

Знайти схожі

4.
613.2
Н 90


   
    Нутрициология [Текст] : учебник / Л. З. Тель [и др.]. - Москва : Литтерра, 2018. - 544 с. : ил. + 1 эл. опт. диск (CD-ROM). - Библиогр.: с. 536-543. - ISBN 978-5-4235-0314-7
Додаток:
Нутрициология : учебник / Л. З. Тель [и др.]. - Москва : Литтерра, 2018. - 1 эл. опт. диск (CD-ROM). Шифр 613.2/Н 90
УДК

MeSH-головна:
ФУНКЦИОНАЛЬНЫЕ ПРОДУКТЫ -- FUNCTIONAL FOOD
ПИТАНИЯ ФИЗИОЛОГИЯ -- NUTRITIONAL PHYSIOLOGICAL PHENOMENA
НАУКА О ПИТАНИИ -- NUTRITIONAL SCIENCES (методы, обучение)
Анотація: В учебнике изложены медико-биологические основы питания человека, теория питания, различные аспекты питания детей, подростков, беременных и кормящих женщин, людей среднего, пожилого и старческого возраста. Отражены в полном объеме физиология питания в человеческом организме и патофизиология обмена веществ. Приведены механизмы действия микро- и макронутриентов на организм человека. Рассмотрены вопросы контроля качества и безопасности пищевой продукции и питания в целом, а также профилактика алиментарно-зависимых заболеваний. Предназначен для студентов медицинских высших учебных заведений, специалистов в области питания, врачей-диетологов и врачей всех специальностей, а также для широкого круга читателей
Дод.точки доступу:
Тель, Л. З.
Даленов, Е. Д.
Абдулдаева, А. А.
Коман, И. Э.

Примірників всього: 1
ЧЗ (1)
Вільні: ЧЗ (1)

Знайти схожі

5.
613.2
З-91


    Зубар, Н. М.
    Фізіологія харчування [Текст] : практикум : навч. посіб. / Н. М. Зубар, Ю. В. Руль, М. К. Булгакова. - Київ : Центр учбової літ., 2018. - 208 с. - Рек. МОН України (лист №2/1145 від 10.07.2014 р.). - Бібліогр.: с. 205-207. - ISBN 978-611-01-0423-4
УДК

MeSH-головна:
ПИТАНИЯ ФИЗИОЛОГИЯ -- NUTRITIONAL PHYSIOLOGICAL PHENOMENA
НАУКА О ПИТАНИИ -- NUTRITIONAL SCIENCES (обучение)
Анотація: У навчальному посібнику висвітлено сучасний стан наук про харчування, принципи раціонального та адекватного харчування різних категорій населення, фізіологічні основи харчування здорових людей, осіб з групи ризику та хворих. Практикум сприяє підготовці спеціалістів з високим рівнем теоретичних знань та практичних навичок. Забезпечує дистанційне навчання, містить блок інформації, самостійну практичну роботу і спрямований на самовдосконалення та творчий пошук.
Дод.точки доступу:
Руль, Ю. В.
Булгакова, М. К.

Примірників всього: 1
ЧЗ (1)
Вільні: ЧЗ (1)

Знайти схожі

6.
613.2
М 79


    Морейнис, И. Я.
    Гигиена и санитария общественного питания [Текст] : учебник / И. Я. Морейнис. - 3-е изд., перераб. и доп. - Москва : Экономика, 1966. - 216 с.
УДК

MeSH-головна:
НАУКА О ПИТАНИИ -- NUTRITIONAL SCIENCES (методы, обучение)
Примірників всього: 1
КСХ (1)
Вільні: КСХ (1)

Знайти схожі

7.
579
А 35


    Азаров, В. Н.
    Основы микробиологии и пищевой гигиены [Текст] : учеб. для товароведных и технол. отд-ний техникумов сов. торговли и общ. питания / В. Н. Азаров, В. С. Виноградова. - Москва : Экономика, 1977. - 190 с. : ил
УДК

MeSH-головна:
МИКРОБИОЛОГИЯ -- MICROBIOLOGY (обучение)
MeSH-не головна:
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ МИКРОБИОЛОГИЯ -- FOOD MICROBIOLOGY (методы, обучение)
Дод.точки доступу:
Виноградова, В. С.

Примірників всього: 1
ХР (1)
Вільні: ХР (1)

Знайти схожі

8.
613.2
Б 24


    Барановский, А. Ю.
    Диетология: организационно-правовые основы [Текст] : учеб.-метод. пособие / А. Ю. Барановский, С. Ф. Пак. - Санкт-Петербург : Диалект, 2006. - 176 с. - (Профессиональная медицинская и учебная литература). - Библиогр.: с. 175-176. - ISBN 5-98230-018-7
УДК

MeSH-головна:
ДИЕТОЛОГИЯ -- DIETETICS (законодательство и юриспруденция, обучение, организация и управление)
Дод.точки доступу:
Пак, С. Ф.

Примірників всього: 2
НА (1), ЧЗ (1)
Вільні: НА (1), ЧЗ (1)

Знайти схожі

9.
613.2
Д88


    Димань, Т. М.
    Екотрофологія. Основи екологічно безпечного харчування [Текст] : навч. посіб. / Т. М. Димань, М. М. Барановский, Г. О. Білявський. - Київ : Лібра, 2006. - 304 с. - ISBN 966-7035-77-8
УДК

MeSH-головна:
ПИЩА ЗДОРОВАЯ -- HEALTH FOOD (использование)
Анотація: У навчальному посібнику на сучасному науковому рівні викладено концептуальні та практичні аспекти екотрофологіі - нової для нашої країни науки, теоретичний каркас якої тільки формується. Особливу увагу приділено екологічним проблемам харчування, розкрито санітарно-гігієнічне значення їжі. Наведено дані про харчову та біологічну цінність харчових продуктів, їхню збалансованість у харчовому раціоні, енергетичні потреби різних вікових і професійних груп населення. Викладено основи зберігання й ідентифікації харчової продукції. Представлено сучасні фізико-хімічні та біохімічні методи дослідження складу і властивостей харчових продуктів. Посібник розраховано на студентів вищих навчальних закладів України, де вивчаються курси: "Екологія людини", "Основи екологічних знань", "Безпека життєдіяльності", "Екотоксикологія", "Нормування антропогенного навантаження на природне середовище". Він буде корисним широкому загалу читачів, які цікавляться харчуванням як важливим елементом здорового способу життя
Дод.точки доступу:
Барановский, М. М.
Білявський, Г. О.

Примірників всього: 1
ЧЗ (1)
Вільні: ЧЗ (1)

Знайти схожі

10.
613.2
Г 46


    Гігієна харчування з основами нутриціології [Текст] : [підруч. для студентів вищ. мед. навч. закл. ІІІ-ІV рівнів акредитації] : у 2 кн. / ред. В. І. Ципріян. - Київ : Медицина, 2007 - . - ISBN 966-8144-52-Х.
   Кн. 2 / В. І. Ципріян [та ін.]. - 2007. - 544 с. - Рек. МОЗ України. - Бібліогр. в кінці глав. - ISBN 966-8144-03-1
УДК

MeSH-головна:
ГИГИЕНА -- HYGIENE (обучение)
(методы)
ПИТАНИЯ ОЦЕНКА -- NUTRITION ASSESSMENT
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
ФУНКЦИОНАЛЬНЫЕ ПРОДУКТЫ -- FUNCTIONAL FOOD (использование)
Анотація: У другій книзі підручника описано гігієнічні вимоги до сучасних технологічних процесів виробництва основних харчових продуктів. Значну увагу приділено теорії та методології нормування контамінантів різної природи в харчових продуктах. Уперше на прикладах показано, як визначаються аліментарні ризики захворюваності, наведені підходи до регламентації трансгенної їжі. Ґрунтовно проаналізовано безпеку їжі за вмістом у ній хімічних, радіоактивних і мікробіологічних забруднювачів. У главах, в яких йдеться про харчові отруєння мікробної природи, схарактеризовані властивості мікроорганізмів, умови їхнього розмноження і токсиноутворення у харчових продуктах, описано можливі шляхи забруднення і систему заходів профілактики. Наведено авторську класифікацію харчових отруєнь і детально описано методику їх розслідування. Підручник відповідає програмам перед- та післядипломної підготовки лікарів за фахом «гігієна харчування» і «нутриціологія». Для студентів та інтернів вищих медичних навчальних закладів III—IV рівнів акредитації
Дод.точки доступу:
Ципріян, В. І. \ред.\
Ципріян, В. І.
Матасар, І. Т.
Слободкін, В. І.
Козярін, І. П.

Примірників всього: 2
НА (1), ЧЗ (1)
Вільні: ЧЗ (1)

Знайти схожі

11.
613.2
Г 46


    Гігієна харчування з основами нутриціології [Текст] : [підруч. для студентів вищ. мед. навч. закл. ІІІ-ІV рівнів акредитації] : у 2 кн. / ред. В. І. Ципріян. - Київ : Медицина, 2007 - .
   Кн. 1 / Т. І. Аністратенко [та ін.]. - 2007. - 528 с. - Рек. МОЗ України . - Бібліогр.: в кінці глав. - ISBN 966-8144-52-Х
УДК

MeSH-головна:
ГИГИЕНА -- HYGIENE (обучение)
ПИЩЕВАЯ САНИТАРИЯ -- FOOD INSPECTION (методы)
ПИТАНИЯ ОЦЕНКА -- NUTRITION ASSESSMENT
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
ФУНКЦИОНАЛЬНЫЕ ПРОДУКТЫ -- FUNCTIONAL FOOD (использование)
Анотація: З усіх гігієнічних дисциплін найбільш інтенсивно упродовж другої половини XX ст. розвивалася гігієна харчування. Підґрунтям такого розвитку були фундаментальні досягнення науки про харчування, що позначилося на формулі збалансованого харчування, упровадження новітніх технологій виробництва харчових продуктів, розширення мережі закладів громадського харчування і торгівлі, гармонізація законодавчої бази у сфері якості та безпеки харчових продуктів з міжнародними вимогами. Усе це привело до розширення функціональних обов’язків лікарів за фахом "гігієна харчування", зміни законодавчої та швидкого оновлення нормативної бази, значно ускладнило ведення поточного та запобіжного санітарного нагляду. Об’єм матеріалу, який необхідно опанувати студентам та інтернам медико-профілактичного профілю, значно збільшився, що визначило потребу підготовки нового підручника у двох книгах. У книзі 1, ґрунтуючись на сучасній теорії харчування і вчення про функції їжі та її біологічну дію на організм, автори висвітлюють гігієнічні принципи раціонального харчування окремих груп населення, основи профілактики аліментарних та аліментарно зумовлених захворювань, дають гігієнічну і нутриціологічну характеристику харчових продуктів, визначають організаційно-правові основи їх експертизи. Для студентів та інтернів вищих медичних навчальних закладів III—IV рівнів акредитації. Може бути корисним також слухачам закладів післядипломної освіти та практичним лікарям із загальної гігієни, гігієна харчування та дієтології
Дод.точки доступу:
Ципріян, В. І. \ред.\
Аністратенко, Т. І.
Білко, Т. М.
Благодарова, О. В.
Бутильська, Н. О.

Примірників всього: 2
НА (1), ЧЗ (1)
Вільні: ЧЗ (1)

Знайти схожі

12.
613.2
Г 46


   
    Гігієна харчування з основами нутриціології : навч. посіб. / ред. В. І. Ципріян. - Київ : Здоров’я, 1999. - 568 с.
УДК

MeSH-головна:
ГИГИЕНА -- HYGIENE
ПИЩЕВАЯ САНИТАРИЯ -- FOOD INSPECTION (методы)
ПИТАНИЯ ОЦЕНКА -- NUTRITION ASSESSMENT
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
ФУНКЦИОНАЛЬНЫЕ ПРОДУКТЫ -- FUNCTIONAL FOOD (использование)
Дод.точки доступу:
Ципріян, В. І. \ред.\

Примірників всього: 7
НА (2), ЧЗ (1), КСХ (4)
Вільні: НА (2), ЧЗ (1), КСХ (4)

Знайти схожі

13.
613.2
Н 90


   
    Нутрициология [Электронный ресурс] : учебник / Л. З. Тель [и др.]. - Электрон. текст. дан. - Москва : Литтерра, 2018. - 1 эл. опт. диск (CD-ROM). - Загл. с этикетки диска. - Глоссарий. - (в конв.)
Видання є додатком до документа:
Нутрициология : учебник / Л. З. Тель [и др.]. - Москва : Литтерра, 2018. - 544 с. - ISBN 978-5-4235-0314-7. Шифр 613.2/Н 90
УДК

MeSH-головна:
ФУНКЦИОНАЛЬНЫЕ ПРОДУКТЫ -- FUNCTIONAL FOOD
ПИТАНИЯ ФИЗИОЛОГИЯ -- NUTRITIONAL PHYSIOLOGICAL PHENOMENA
НАУКА О ПИТАНИИ -- NUTRITIONAL SCIENCES (методы, обучение)
Дод.точки доступу:
Тель, Л. З.
Даленов, Е. Д.
Абдулдаева, А. А.
Коман, И. Э.

Примірників всього: 1
ЗЕІ (1)
Вільних прим. немає

Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)