Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Книги- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>U=613.2(075.8)<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 13
Показані документи з 1 по 13
1.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 579/А 35
Автор(и) : Азаров В. Н., Виноградова В. С.
Назва : Основы микробиологии и пищевой гигиены : учеб. для товароведных и технол. отд-ний техникумов сов. торговли и общ. питания
Вихідні дані : Москва: Экономика, 1977
Кільк.характеристики :190 с.: ил
Ціна : 0.33 р.
УДК : 579 + 579(075.8) + 613.2(075.8)
MeSH-головна: МИКРОБИОЛОГИЯ -- MICROBIOLOGY
MeSH-неглавная: ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ МИКРОБИОЛОГИЯ -- FOOD MICROBIOLOGY
Примірники :ХР(1)
Вільні : ХР(1)
Знайти схожі

2.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 613.2/Д88
Автор(и) : Димань Т. М., Барановский М. М., Білявський Г. О.
Назва : Екотрофологія. Основи екологічно безпечного харчування : навч. посіб.
Вихідні дані : Київ: Лібра, 2006
Кільк.характеристики :304 с
ISBN, Ціна 966-7035-77-8: 22.00 р.
УДК : 613.2 + 613.2(075.8)
MeSH-головна: ПИЩА ЗДОРОВАЯ -- HEALTH FOOD
Анотація: У навчальному посібнику на сучасному науковому рівні викладено концептуальні та практичні аспекти екотрофологіі - нової для нашої країни науки, теоретичний каркас якої тільки формується. Особливу увагу приділено екологічним проблемам харчування, розкрито санітарно-гігієнічне значення їжі. Наведено дані про харчову та біологічну цінність харчових продуктів, їхню збалансованість у харчовому раціоні, енергетичні потреби різних вікових і професійних груп населення. Викладено основи зберігання й ідентифікації харчової продукції. Представлено сучасні фізико-хімічні та біохімічні методи дослідження складу і властивостей харчових продуктів. Посібник розраховано на студентів вищих навчальних закладів України, де вивчаються курси: "Екологія людини", "Основи екологічних знань", "Безпека життєдіяльності", "Екотоксикологія", "Нормування антропогенного навантаження на природне середовище". Він буде корисним широкому загалу читачів, які цікавляться харчуванням як важливим елементом здорового способу життя
Примірники :ЧЗ(1)
Вільні : ЧЗ(1)
Знайти схожі

3.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 613.2/Б 24
Автор(и) : Барановский А. Ю., Пак С. Ф.
Назва : Диетология: организационно-правовые основы : учеб.-метод. пособие
Вихідні дані : Санкт-Петербург: Диалект, 2006
Кільк.характеристики :176 с
Серія: Профессиональная медицинская и учебная литература
Примітки : Библиогр.: с. 175-176
ISBN, Ціна 5-98230-018-7: 32.40 р.
УДК : 613.2 + 613.2(075.8)
MeSH-головна: ДИЕТОЛОГИЯ -- DIETETICS
Анотація: Предлагаемое читателю пособие посвящено одной из самых сложных проблем современной диетологии — организации и правовым основам лечебного питания в лечебно-профилактических учреждениях нашей страны. В то время когда клинические вопросы лечебного питания, несмотря на явный дефицит профессиональной литературы по диетологии, все же периодически освещаются в руководствах и пособиях для специалистов, правовые и организационные проблемы лечебного и профилактического питания остаются в тени, а поэтому являются весьма слабой стороной диетологического образования врачей и медицинских сестер. В настоящей книге авторами собраны все действующие на сегодняшний день правовые акты и руководящие документы, регламентирующие работу лечебно-профилактических учреждений страны в области диетологии. Приводятся функциональные штатно-должностные обязанности врачебно-сестринско-го состава диетологической службы. На историческом фоне развития диетологии в нашей стране представлены проблемы обеспечения лечебно-профилактическим питанием стационарных и амбулаторных больных и пути их решения. Издание рекомендовано для диетологов, врачей, ответственных за лечебное питание в ЛПУ, диетсестер, главных врачей и руководителей других подразделений ЛПУ, врачей различных клинических и профилактических специальностей, занимающихся вопросами лечебного или профилактического питания. Может быть хорошим учебным пособием для студентов медицинских вузов и колледжей. Лица без медицинского образования, интересующиеся вопросами лечебного и профилактического питания, могут в данном труде найти для себя много интересного и полезного.
Примірники : всього : НА(1), ЧЗ(1)
Вільні : НА(1), ЧЗ(1)
Знайти схожі

4.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 613.2/Г 46
Назва : Гігієна харчування з основами нутриціології : навч. посіб.
Вихідні дані : Київ: Здоров’я, 1999
Кільк.характеристики :568 с
Ціна : 25.00 р.
УДК : 613.2 + 613.292 + 613.2(075.8)
MeSH-головна: ГИГИЕНА -- HYGIENE
ПИЩЕВАЯ САНИТАРИЯ -- FOOD INSPECTION
ПИТАНИЯ ОЦЕНКА -- NUTRITION ASSESSMENT
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
ФУНКЦИОНАЛЬНЫЕ ПРОДУКТЫ -- FUNCTIONAL FOOD
Примірники : всього 1: НА(2), ЧЗ(1), КСХ(4)
Вільні : НА(2), ЧЗ(1), КСХ(4)
Знайти схожі

5.

Форма документа : Багатотомне видання
Шифр видання : 613.2/Г 46
Автор(и) : Аністратенко Т. І., Білко Т. М., Благодарова О. В., Бутильська Н. О.
Назва : Гігієна харчування з основами нутриціології: [підруч. для студентів вищ. мед. навч. закл. ІІІ-ІV рівнів акредитації] : у 2 кн./ ред. В. І. Ципріян. Кн. 1
Вихідні дані : Київ: Медицина, 2007
Кільк.характеристики :528 с
Примітки : Бібліогр.: в кінці глав. - Рек. МОЗ України
ISBN, Ціна 966-8144-52-Х: 90.00, 190.00, р.
УДК : 613.2 + 613.292 + 613.2(075.8)
MeSH-головна: ГИГИЕНА -- HYGIENE
ПИЩЕВАЯ САНИТАРИЯ -- FOOD INSPECTION
ПИТАНИЯ ОЦЕНКА -- NUTRITION ASSESSMENT
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
ФУНКЦИОНАЛЬНЫЕ ПРОДУКТЫ -- FUNCTIONAL FOOD
Анотація: З усіх гігієнічних дисциплін найбільш інтенсивно упродовж другої половини XX ст. розвивалася гігієна харчування. Підґрунтям такого розвитку були фундаментальні досягнення науки про харчування, що позначилося на формулі збалансованого харчування, упровадження новітніх технологій виробництва харчових продуктів, розширення мережі закладів громадського харчування і торгівлі, гармонізація законодавчої бази у сфері якості та безпеки харчових продуктів з міжнародними вимогами. Усе це привело до розширення функціональних обов’язків лікарів за фахом "гігієна харчування", зміни законодавчої та швидкого оновлення нормативної бази, значно ускладнило ведення поточного та запобіжного санітарного нагляду. Об’єм матеріалу, який необхідно опанувати студентам та інтернам медико-профілактичного профілю, значно збільшився, що визначило потребу підготовки нового підручника у двох книгах. У книзі 1, ґрунтуючись на сучасній теорії харчування і вчення про функції їжі та її біологічну дію на організм, автори висвітлюють гігієнічні принципи раціонального харчування окремих груп населення, основи профілактики аліментарних та аліментарно зумовлених захворювань, дають гігієнічну і нутриціологічну характеристику харчових продуктів, визначають організаційно-правові основи їх експертизи. Для студентів та інтернів вищих медичних навчальних закладів III—IV рівнів акредитації. Може бути корисним також слухачам закладів післядипломної освіти та практичним лікарям із загальної гігієни, гігієна харчування та дієтології
Примірники : всього : НА(1), ЧЗ(1)
Вільні : ЧЗ(1)
Знайти схожі

6.

Форма документа : Багатотомне видання
Шифр видання : 613.2/Г 46
Автор(и) : Ципріян В. І., Матасар І. Т., Слободкін В. І., Козярін І. П.
Назва : Гігієна харчування з основами нутриціології: [підруч. для студентів вищ. мед. навч. закл. ІІІ-ІV рівнів акредитації] : у 2 кн./ ред. В. І. Ципріян. Кн. 2
Вихідні дані : Київ: Медицина, 2007
Кільк.характеристики :544 с
Примітки : Бібліогр. в кінці глав. - Рек. МОЗ України
ISBN, Ціна 966-8144-03-1: 95.00, 190.00, р.
УДК : 613.2 + 613.292 + 613.2(075.8)
MeSH-головна: ГИГИЕНА -- HYGIENE

ПИТАНИЯ ОЦЕНКА -- NUTRITION ASSESSMENT
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
ФУНКЦИОНАЛЬНЫЕ ПРОДУКТЫ -- FUNCTIONAL FOOD
Анотація: У другій книзі підручника описано гігієнічні вимоги до сучасних технологічних процесів виробництва основних харчових продуктів. Значну увагу приділено теорії та методології нормування контамінантів різної природи в харчових продуктах. Уперше на прикладах показано, як визначаються аліментарні ризики захворюваності, наведені підходи до регламентації трансгенної їжі. Ґрунтовно проаналізовано безпеку їжі за вмістом у ній хімічних, радіоактивних і мікробіологічних забруднювачів. У главах, в яких йдеться про харчові отруєння мікробної природи, схарактеризовані властивості мікроорганізмів, умови їхнього розмноження і токсиноутворення у харчових продуктах, описано можливі шляхи забруднення і систему заходів профілактики. Наведено авторську класифікацію харчових отруєнь і детально описано методику їх розслідування. Підручник відповідає програмам перед- та післядипломної підготовки лікарів за фахом «гігієна харчування» і «нутриціологія». Для студентів та інтернів вищих медичних навчальних закладів III—IV рівнів акредитації
Примірники : всього : НА(1), ЧЗ(1)
Вільні : ЧЗ(1)
Знайти схожі

7.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 613.2/М 13
Автор(и) : Мазурин А. В.
Назва : Учебное пособие по питанию здорового ребенка : учеб. пособие для студентов пед. фак. мед. ин-тов
Вихідні дані : Москва: Медицина, 1980
Кільк.характеристики :208 с.: ил.
Ціна : 0.40 р.
УДК : 613.2 + 613.2(075.8)
MeSH-головна: НАУКА О ПИТАНИИ -- NUTRITIONAL SCIENCES
Примірники : всього 1: НА(3), КСХ(6)
Вільні : НА(3), КСХ(6)
Знайти схожі

8.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 613.2/Ш 89
Автор(и) : Штенберг А. И., Окорокова Ю. И., Мухорина К. В.
Назва : Руководство к практическим занятиям по гигиене питания : учеб. пособие для студентов сан.-гигиен. фак. мед. ин-тов
Вихідні дані : Москва: Медицина, 1976
Кільк.характеристики :312 с.: табл., рис.
Ціна : 0.74 р.
УДК : 613.2 + 613.2(075.8)
MeSH-головна: НАУКА О ПИТАНИИ -- NUTRITIONAL SCIENCES
ПРАКТИЧЕСКОЕ РУКОВОДСТВО -- PRACTICE GUIDELINE
Примірники : всього : КСХ(3)
Вільні : КСХ(3)
Знайти схожі

9.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 613.2/Н 90
Автор(и) : Тель Л. З., Даленов Е. Д., Абдулдаева А. А., Коман И. Э.
Назва : Нутрициология : учебник
Вихідні дані : Москва: Литтерра, 2018
Кільк.характеристики :544 с.: ил. + 1 эл. опт. диск (CD-ROM)
Примітки : Библиогр.: с. 536-543
ISBN, Ціна 978-5-4235-0314-7: 1265.63 р.
УДК : 613.2 + 613.2(075.8)
MeSH-головна: ФУНКЦИОНАЛЬНЫЕ ПРОДУКТЫ -- FUNCTIONAL FOOD
ПИТАНИЯ ФИЗИОЛОГИЯ -- NUTRITIONAL PHYSIOLOGICAL PHENOMENA
НАУКА О ПИТАНИИ -- NUTRITIONAL SCIENCES
Анотація: В учебнике изложены медико-биологические основы питания человека, теория питания, различные аспекты питания детей, подростков, беременных и кормящих женщин, людей среднего, пожилого и старческого возраста. Отражены в полном объеме физиология питания в человеческом организме и патофизиология обмена веществ. Приведены механизмы действия микро- и макронутриентов на организм человека. Рассмотрены вопросы контроля качества и безопасности пищевой продукции и питания в целом, а также профилактика алиментарно-зависимых заболеваний. Предназначен для студентов медицинских высших учебных заведений, специалистов в области питания, врачей-диетологов и врачей всех специальностей, а также для широкого круга читателей
Примірники :ЧЗ(1)
Вільні : ЧЗ(1)
Знайти схожі

10.


    (Вільних примірників немає)
Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 613.2/Н 90
Автор(и) : Тель Л. З., Даленов Е. Д., Абдулдаева А. А., Коман И. Э.
Назва : Нутрициология [Електронний ресурс] : учебник
Вихідні дані : Москва: Литтерра, 2018
Кільк.характеристики :1 эл. опт. диск (CD-ROM)
Форма і об'єм ресурсу: Электрон. текст. дан.
Примітки : Глоссарий. - Загл. с этикетки диска
Ціна : Б.ц.
УДК : 613.2 + 613.2(075.8)
MeSH-головна: ФУНКЦИОНАЛЬНЫЕ ПРОДУКТЫ -- FUNCTIONAL FOOD
ПИТАНИЯ ФИЗИОЛОГИЯ -- NUTRITIONAL PHYSIOLOGICAL PHENOMENA
НАУКА О ПИТАНИИ -- NUTRITIONAL SCIENCES
Примірники :ЗЕІ(1)
Знайти схожі

11.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 613.2/В 58
Автор(и) : Власенко В. В., Власенко І. Г.
Назва : Фізіологія та гігієна харчування : навч. посіб.
Вихідні дані : Вінниця: Меркьюрі-Поділля, 2012
Кільк.характеристики :300 с
Примітки : Бібліогр.: с. 293-295. - Гриф надано МОН України (лист № 1.4/18—Г-1478 від 23.06.2008 р.)
ISBN, Ціна 978-966-2696-22-6: 38.00 р.
УДК : 613.2 + 613.2(075.8) + 612.3(075.8)
MeSH-головна: ПИТАНИЯ ФИЗИОЛОГИЯ -- NUTRITIONAL PHYSIOLOGICAL PHENOMENA
ГИГИЕНА -- HYGIENE
НАУКА О ПИТАНИИ -- NUTRITIONAL SCIENCES
Анотація: У навчальному посібнику розкрито будову та функції основних систем організму, фізіолого-гігіснічний вплив їжі та окремих нутріснтів, що дозволяє критично підійти до вибору харчових продуктів, та складання раціонів харчування. Посібник призначений для студентів напряму підготовки «Харчові технології та інженерія»
Примірники :НА(1)
Вільні : НА(1)
Знайти схожі

12.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 613.2/З-91
Автор(и) : Зубар Н. М., Руль Ю. В., Булгакова М. К.
Назва : Фізіологія харчування : практикум : навч. посіб.
Вихідні дані : Київ: Центр учбової літ., 2018
Кільк.характеристики :208 с
Примітки : Бібліогр.: с. 205-207. - Рек. МОН України (лист №2/1145 від 10.07.2014 р.)
ISBN, Ціна 978-611-01-0423-4: 100.00 р.
УДК : 613.2 + 613.2(075.8) + 613.3(076)
MeSH-головна: ПИТАНИЯ ФИЗИОЛОГИЯ -- NUTRITIONAL PHYSIOLOGICAL PHENOMENA
НАУКА О ПИТАНИИ -- NUTRITIONAL SCIENCES
Анотація: У навчальному посібнику висвітлено сучасний стан наук про харчування, принципи раціонального та адекватного харчування різних категорій населення, фізіологічні основи харчування здорових людей, осіб з групи ризику та хворих. Практикум сприяє підготовці спеціалістів з високим рівнем теоретичних знань та практичних навичок. Забезпечує дистанційне навчання, містить блок інформації, самостійну практичну роботу і спрямований на самовдосконалення та творчий пошук.
Примірники :ЧЗ(1)
Вільні : ЧЗ(1)
Знайти схожі

13.

Форма документа : Однотомне видання
Шифр видання : 613.2/М 79
Автор(и) : Морейнис И. Я.
Назва : Гигиена и санитария общественного питания : учебник . -3-е изд., перераб. и доп.
Вихідні дані : Москва: Экономика, 1966
Кільк.характеристики :216 с
Ціна : 1.08 р.
УДК : 613.2 + 613.2(075.8)
MeSH-головна: НАУКА О ПИТАНИИ -- NUTRITIONAL SCIENCES
Примірники :КСХ(1)
Вільні : КСХ(1)
Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)