Главная Упрощенный режим Видео-инструкция Описание
Авторизация
Фамилия
Пароль
 

Базы данных


Книги- результаты поиска

Вид поиска

Область поиска
в найденном
Формат представления найденных документов:
полныйинформационныйкраткий
Отсортировать найденные документы по:
авторузаглавиюгоду изданиятипу документа
Поисковый запрос: (<.>U=613.292<.>)
Общее количество найденных документов : 27
Показаны документы с 1 по 10
 1-10    11-20   21-27 
1.
613.292
К 73


    Котикович, Юлія Сергіївна.
    Гігієнічне обгрунтування заходів індивідуальної та групової профілактики йододефіцитних захворювань у населення Полісся : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. мед. наук : [спец.]14.02.01 "Гігієна та професійна патологія" / Ю. С. Котикович ; Ін-т гігієни та мед. екології ім. О. М. Марзєєва. - Київ : [б. и.], 2012. - Бібліогр.: с.17-19
УДК

MeSH-главная:
ИОД -- IODINE (дефицит)
ЩИТОВИДНОЙ ЖЕЛЕЗЫ БОЛЕЗНИ -- THYROID DISEASES (профилактика и контроль)
ПИЩЕВЫЕ ДОБАВКИ -- FOOD ADDITIVES (фармакология)
ДЕТИ -- CHILD
УКРАИНА -- UKRAINE
Доп.точки доступа:
Ін-т гігієни та мед. екології ім. О. М. Марзєєва

Экземпляры всего: 1
КСХ (1)
Свободны: КСХ (1)

Найти похожие

2.
615.89
Е 36


    Ежегодная международная конференция по интегральной медицине (8 ; 2010 ; Казань).
    VIII Ежегодная международная конференция по интегральной медицине : сб. материалов [Текст] / ред. Ф. Р. Бикбаева. - Киев : Ассоциация печатников, 2010. - 212 с. - ISBN 5-7497-1216-4
УДК

MeSH-главная:
МЕДИЦИНА АЛЬТЕРНАТИВНАЯ -- COMPLEMENTARY THERAPIES (тенденции)
МЕДИЦИНА ТРАДИЦИОННАЯ -- MEDICINE, TRADITIONAL (методы, тенденции)
ПИЩЕВЫЕ ДОБАВКИ -- FOOD ADDITIVES (терапевтическое применение)
КОНГРЕССЫ КАК ТЕМА -- CONGRESSES AS TOPIC
Кл.слова (ненормированные):
ТЯНЬШИ
Доп.точки доступа:
Бикбаева, Ф. Р. \ред.\

Экземпляры всего: 1
НА (1)
Свободны: НА (1)

Найти похожие

3.
613.292
Т 76


    Трофанова, Т. Г.
    Кроссворд здоровья: ответы для решения [Текст] : ст., выступления, лекции : [пособие] / Т. Г. Трофанова. - Изд. 2-е, доп. - Днепропетровск ; Дніпропетровськ : ЛізуновПрес, 2012. - 154 с. : 12 с. кол. вкл. - ISBN 978-966-2575-15-6
УДК

MeSH-главная:
ПИЩЕВЫЕ ДОБАВКИ -- FOOD ADDITIVES
ЗДОРОВЬЕ -- HEALTH
Кл.слова (ненормированные):
Тяньши
Экземпляры всего: 2
НА (1), ЧЗ (1)
Свободны: НА (1), ЧЗ (1)

Найти похожие

4.
613.2
Г 46


   
    Гігієна харчування з основами нутриціології : навч. посіб. / ред. В. І. Ципріян. - Київ : Здоров’я, 1999. - 568 с.
УДК

MeSH-главная:
ГИГИЕНА -- HYGIENE
ПИЩЕВАЯ САНИТАРИЯ -- FOOD INSPECTION (методы)
ПИТАНИЯ ОЦЕНКА -- NUTRITION ASSESSMENT
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
ФУНКЦИОНАЛЬНЫЕ ПРОДУКТЫ -- FUNCTIONAL FOOD (использование)
Доп.точки доступа:
Ципріян, В. І. \ред.\

Экземпляры всего: 7
НА (2), ЧЗ (1), КСХ (4)
Свободны: НА (2), ЧЗ (1), КСХ (4)

Найти похожие

5.
613.2
Г 46


    Гігієна харчування з основами нутриціології [Текст] : [підруч. для студентів вищ. мед. навч. закл. ІІІ-ІV рівнів акредитації] : у 2 кн. / ред. В. І. Ципріян. - Київ : Медицина, 2007 - .
   Кн. 1 / Т. І. Аністратенко [та ін.]. - 2007. - 528 с. - Рек. МОЗ України . - Бібліогр.: в кінці глав. - ISBN 966-8144-52-Х
УДК

MeSH-главная:
ГИГИЕНА -- HYGIENE (обучение)
ПИЩЕВАЯ САНИТАРИЯ -- FOOD INSPECTION (методы)
ПИТАНИЯ ОЦЕНКА -- NUTRITION ASSESSMENT
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
ФУНКЦИОНАЛЬНЫЕ ПРОДУКТЫ -- FUNCTIONAL FOOD (использование)
Аннотация: З усіх гігієнічних дисциплін найбільш інтенсивно упродовж другої половини XX ст. розвивалася гігієна харчування. Підґрунтям такого розвитку були фундаментальні досягнення науки про харчування, що позначилося на формулі збалансованого харчування, упровадження новітніх технологій виробництва харчових продуктів, розширення мережі закладів громадського харчування і торгівлі, гармонізація законодавчої бази у сфері якості та безпеки харчових продуктів з міжнародними вимогами. Усе це привело до розширення функціональних обов’язків лікарів за фахом "гігієна харчування", зміни законодавчої та швидкого оновлення нормативної бази, значно ускладнило ведення поточного та запобіжного санітарного нагляду. Об’єм матеріалу, який необхідно опанувати студентам та інтернам медико-профілактичного профілю, значно збільшився, що визначило потребу підготовки нового підручника у двох книгах. У книзі 1, ґрунтуючись на сучасній теорії харчування і вчення про функції їжі та її біологічну дію на організм, автори висвітлюють гігієнічні принципи раціонального харчування окремих груп населення, основи профілактики аліментарних та аліментарно зумовлених захворювань, дають гігієнічну і нутриціологічну характеристику харчових продуктів, визначають організаційно-правові основи їх експертизи. Для студентів та інтернів вищих медичних навчальних закладів III—IV рівнів акредитації. Може бути корисним також слухачам закладів післядипломної освіти та практичним лікарям із загальної гігієни, гігієна харчування та дієтології
Доп.точки доступа:
Ципріян, В. І. \ред.\
Аністратенко, Т. І.
Білко, Т. М.
Благодарова, О. В.
Бутильська, Н. О.

Экземпляры всего: 2
НА (1), ЧЗ (1)
Свободны: ЧЗ (1)

Найти похожие

6.
613.2
Г 46


    Гігієна харчування з основами нутриціології [Текст] : [підруч. для студентів вищ. мед. навч. закл. ІІІ-ІV рівнів акредитації] : у 2 кн. / ред. В. І. Ципріян. - Київ : Медицина, 2007 - . - ISBN 966-8144-52-Х.
   Кн. 2 / В. І. Ципріян [та ін.]. - 2007. - 544 с. - Рек. МОЗ України. - Бібліогр. в кінці глав. - ISBN 966-8144-03-1
УДК

MeSH-главная:
ГИГИЕНА -- HYGIENE (обучение)
(методы)
ПИТАНИЯ ОЦЕНКА -- NUTRITION ASSESSMENT
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
ФУНКЦИОНАЛЬНЫЕ ПРОДУКТЫ -- FUNCTIONAL FOOD (использование)
Аннотация: У другій книзі підручника описано гігієнічні вимоги до сучасних технологічних процесів виробництва основних харчових продуктів. Значну увагу приділено теорії та методології нормування контамінантів різної природи в харчових продуктах. Уперше на прикладах показано, як визначаються аліментарні ризики захворюваності, наведені підходи до регламентації трансгенної їжі. Ґрунтовно проаналізовано безпеку їжі за вмістом у ній хімічних, радіоактивних і мікробіологічних забруднювачів. У главах, в яких йдеться про харчові отруєння мікробної природи, схарактеризовані властивості мікроорганізмів, умови їхнього розмноження і токсиноутворення у харчових продуктах, описано можливі шляхи забруднення і систему заходів профілактики. Наведено авторську класифікацію харчових отруєнь і детально описано методику їх розслідування. Підручник відповідає програмам перед- та післядипломної підготовки лікарів за фахом «гігієна харчування» і «нутриціологія». Для студентів та інтернів вищих медичних навчальних закладів III—IV рівнів акредитації
Доп.точки доступа:
Ципріян, В. І. \ред.\
Ципріян, В. І.
Матасар, І. Т.
Слободкін, В. І.
Козярін, І. П.

Экземпляры всего: 2
НА (1), ЧЗ (1)
Свободны: ЧЗ (1)

Найти похожие

7.
613.292
Т 76


    Трофанова, Т. Г.
    Вопросы деятельности медицинских работников в системах сетевого маркетинга : [наук. вид.] / Т. Г. Трофанова. - Кривой Рог ; Кривий Ріг : Видавн. дім, 2012. - 24 с. - Библиогр. в конце разд. - ISBN 978-966-177-159-7
УДК

MeSH-главная:
ПИЩЕВЫЕ ДОБАВКИ -- FOOD ADDITIVES
ВРАЧЕБНОЙ ДЕЯТЕЛЬНОСТИ ТИПЫ -- PHYSICIAN'S PRACTICE PATTERNS
Экземпляры всего: 1
ЧЗ (1)
Свободны: ЧЗ (1)

Найти похожие

8.
613.292
В 84


    ВОЗ(Всемирная Организация Здравоохранения).
    Оценка канцерогенной опасности веществ, добавляемых к пищевым продуктам : 5-й доклад Объединенного Эксперт. комитета ФАО/ВОЗ по пищевым добавкам / ВОЗ(Всемирная Организация Здравоохранения). - Женева : ВОЗ, 1961. - 43 с. - (Серия технических докладов ВОЗ)
УДК

MeSH-главная:
ПИЩЕВЫЕ ДОБАВКИ -- FOOD ADDITIVES (токсичность)
Экземпляры всего: 1
КСХ (1)
Свободны: КСХ (1)

Найти похожие

9.
613.292
В 84


    ВОЗ(Всемирная Организация Здравоохранения).
    Спецификации для установления идентичности и чистоты пищевых добавок и их токсикологическая оценка. Эмульгаторы, стабилизирующие и обесцвечивающие средства и вещества, способствующие созреванию : 7-й докл. Объед. ком. экспертов ФАО/ВОЗ по пищевым добавкам [Текст] / ВОЗ(Всемирная Организация Здравоохранения). - Женева : ВОЗ, 1965. - 242 с. - (Серия технических докладов ВОЗ ; 281) (Серия докладов совещаний ФАО по вопросам питания ; 35)
УДК

Экземпляры всего: 1
КСХ (1)
Свободны: КСХ (1)

Найти похожие

10.
613.292
Ш 89


    Штенберг, А. И.
    Добавки к пищевым продуктам (гигиенические требования и нормирование) [Текст] / А. И. Штенберг, Ю. И. Шиллингер, М. Г. Шевченко. - Москва : Медицина, 1969. - 96 с. - (Библиотека санитарного врача)
УДК
Доп.точки доступа:
Шиллингер, Ю. И.
Шевченко, М. Г.

Экземпляры всего: 1
КСХ (1)
Свободны: КСХ (1)

Найти похожие

 1-10    11-20   21-27 
 
© Международная Ассоциация пользователей и разработчиков электронных библиотек и новых информационных технологий
(Ассоциация ЭБНИТ)