Home page Simplified mode Video-instruction Description
Authorisation
Surname
Password
 

Data bases


Periodicals- results of search

Type of search

Search field
in the found
 Found in other databases:Books (61)Rare Editions (10)
the format of presenting the found documents:
fullinformationalshort
Sort out the found documents by:
to the authorby titleYear of publicationdocument type
Search inquiry: (<.>S=Пищевые продукты<.>)
Total number of found documents : 142
Shown documents from 1 till 30
 1-30    31-60   61-90   91-120   121-142 
1.


   
    Using photovoice to investigate nutritional factors amongst young women [Text] / J. B. Lowe [и др.] // Одеський медичний журнал : Наук.-практ.журн. - 2013. - № 5. - С. 43-47. - Библиогр.: с.46-47


MeSH-main:
ОЖИРЕНИЕ -- OBESITY (профилактика и контроль, терапия)
ПИЩЕВОЕ ПОВЕДЕНИЕ -- FEEDING BEHAVIOR (психология)
ОКРУЖАЮЩАЯ СРЕДА -- ENVIRONMENT
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD (использование)
ФОТОГРАФИЧЕСКИЕ СНИМКИ -- PHOTOGRAPHS
Additional Access Points:
Lowe, J. B.
Hughes, R.
Maher, J.
Teo, C.

There are no free copies

Find similar

2.


    Демецкая, А.
    «Органик»: возвращение к истокам [Text] / А. Демецкая // Фармацевт практик. - 2010. - № 12. - С. 56-59

Rubrics: Здоровая пища

   Пищевые продукты


   Органические вещества--прием


There are no free copies

Find similar

3.


    Харченко, Н. В.
    Європейська Україна неможлива без контролю за якістю продуктів [Text] / Н. В. Харченко // Сучасна гастроентерологія. - 2014. - № 4. - С. 136-137


MeSH-main:
КАЧЕСТВА КОНТРОЛЬ -- QUALITY CONTROL
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD (использование, стандарты)
There are no free copies

Find similar

4.


    Редькін, Р.
    Їсти подано: харчова алергія та харчові алергени [Text] / Р. Редькін, Н. Орловецька, О. Данькевич // Фармацевт практик. - 2019. - № 5. - С. 32-34. - Бібліогр.: в кінці ст.


MeSH-main:
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY (диагностика, диетотерапия, иммунология, метаболизм)
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD (вредные воздействия, статистика)
ДЕТИ -- CHILD
ДИЕТОЛОГИЯ -- DIETETICS (тенденции)
ИММУННОЙ СИСТЕМЫ ПРОЦЕССЫ -- IMMUNE SYSTEM PROCESSES (действие лекарственных препаратов)
Annotation: Коли мова заходить про харчову алергію, перше, що спадає на думку, — шоколад, полуниця, мандарини… Насправді, універсального «рейтингу популярності» алергенів не існує, і для різних людей і в різних куточках планети він виглядає по-своєму. Наприклад, шоколад практично ніколи не спричиняє алергії у аборигенів, що проживають на берегах річки Параїба-ду-Сул (Paraíba do Sul) — слабким відваром какао-бобів тут вже багато століть вигодовують немовлят, позбавлених материнського молока
Additional Access Points:
Орловецька, Н.
Данькевич, О.

There are no free copies

Find similar

5.


   
    Алюміній як контамінант харчових продуктів [Text] / Б. П. Кузьмінов [та ін.] // Проблеми харчування. - 2013. - № 1. - С. 65-68


MeSH-main:
АЛЮМИНИЙ -- ALUMINUM (вредные воздействия, токсичность)
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD (токсичность)
Additional Access Points:
Кузьмінов, Б. П.
Зазуляк, Т. С.
Агіар, Даніель A. M.
Харчук, Р. В.

There are no free copies

Find similar

6.


   
    Бархатный сезон [Text] // Здоровье. - 2012. - № 8. - С. 75-77

Rubrics: Пищевые продукты

   Витамины


There are no free copies

Find similar

7.


    Чечилова, С.
    Белая радость [Text] / С. Чечилова // Здоровье. - 2008. - № 10. - С. 96-97

Rubrics: Натрия хлорид--вред возд

   Пищевые продукты


There are no free copies

Find similar

8.


    Мясищева, Н. В.
    Биологически активные вещества ягод черной смородины новых сортов [Text] / Н. В. Мясищева, Е. Н. Артемова // Вопросы питания. - 2013. - Т. 82, № 5. - С. 68-71


MeSH-main:
СМОРОДИНА -- RIBES
ПЕКТИНЫ -- PECTINS
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD
Additional Access Points:
Артемова, Е. Н.

There are no free copies

Find similar

9.


   
    Будь стройной [Text] // Здоровье. - 2012. - № 4. - С. 82-83

Rubrics: Пищевые продукты

There are no free copies

Find similar

10.


   
    Вітаміни: ризики vs користь [Text] // Фармацевтичний кур’єр. - 2013. - № 2. - С. 40-44


MeSH-main:
ВИТАМИНЫ -- VITAMINS (анализ)
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD (использование)
There are no free copies

Find similar

11.


   
    Вдоволь солнца для любимых [Text] // Здоровье. - 2011. - № 11. - С. 42-43

Rubrics: Пищевые предпочтения

   Пищевые продукты


There are no free copies

Find similar

12.


   
    Вечный двигатель [Text] // Здоровье. - 2012. - № 11. - С. 119-120

Rubrics: Пищевые продукты

There are no free copies

Find similar

13.


   
    Взаємозв’язок раціону, багатого на овіочі та фрукти, із частотою розвитку хронічної хвороби нирок // Артериальная гипертензия. - 2019. - N 5/6. - С. 90


MeSH-main:
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD
ПОЧЕК БОЛЕЗНИ -- KIDNEY DISEASES (этиология)
There are no free copies

Find similar

14.


   
    Визначення вмісту йоду в питній воді та деяких традиційних продуктах харчування в Закарпатській області [Text] / Ю. Ю. Бобик [та ін.] // Здоровье женщины. - 2009. - № 3. - С. 18-20

Rubrics: Иод--деф

   Вода питьевая


   Пищевые продукты


Additional Access Points:
Бобик, Ю. Ю.
Коломійцева, А. Г.
Галла-Бобик, С. В.
Сухарев, С. М.

There are no free copies

Find similar

15.


    Абатуров, А. Е.
    Влияние продуктов питания на окислительно-восстановительное состояние при заболеваниях респираторного тракта [Text] = Influence of food products on oxidation-reduction state in diseases of the respiratory tract / А. Е. Абатуров, А. П. Волосовец, Т. П. Борисова // Здоровье ребёнка. - 2017. - N 8. - С. 137-142. - Бібліогр.: в кінці ст.


MeSH-main:
ВОЗРАСТНЫЕ ГРУППЫ -- AGE GROUPS
ОБЗОР -- REVIEW
РЕСПИРАТОРНЫЕ ИНФЕКЦИИ -- RESPIRATORY TRACT INFECTIONS (диетотерапия, метаболизм, патофизиология, терапия, этиология)
ОКИСЛИТЕЛЬНО-ВОССТАНОВИТЕЛЬНЫЕ РЕАКЦИИ -- OXIDATION-REDUCTION
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD (использование, статистика)
ТАБЛИЦЫ -- TABLES
Annotation: В обзоре литературы изложены современные данные о содержании антиоксидантов в продуктах питания. Представлены диетические факторы, регулирующие продукцию монооксида азота. Показано влияние антиоксидантной диеты на вероятность развития и течение хронических заболеваний органов дыхания
The review of the literature presents current data on the content of antioxidants in food products. Dietary factors regulating the production of nitrogen monoxide are presented. The influence of the antioxidant diet on the probability of development and course of chronic respiratory diseases is shown
Additional Access Points:
Волосовец, А. П.
Борисова, Т. П.

There are no free copies

Find similar

16.


   
    Влияние специализированного белково-углеводного продукта, обогащенного витаминами и минеральными веществами, на состояние больных с желудочно-кишечной патологией и остеопенией [Text] / А. А. Светикова [и др.] // Вопросы питания. - 2009. - Т. 78, № 4. - С. 21-29

Rubrics: Желудочно-кишечные болезни--патолог

   Костей болезни метаболические--патолог


   Пищевые продукты


Additional Access Points:
Светикова, А. А.
Коденцова, В. М.
Вржесинская, О. А.
Сокольников, А. А.
Бекетова, Н. А.
Переверзева, О. Т.
Шаховская, А. К.
Исаков, В. А.
Каганов, Б. С.

There are no free copies

Find similar

17.


    Білоокий, В. В.
    Вплив "Берламін модуляру" та інфезолу 100 на гістологічний стан печінкової часточки та клітин Панета порожньої кишки за умов хірургічного лікування ІІІ Б ступеня тяжкості жовчного перитоніту [Text] / В. В. Білоокий, Ю. Є. Роговий // Шпитальна хірургія. - 2008. - № 1. - С. 32-36

Rubrics: Холецистит--диагн

   Перитонит--хир


   Гистологические методы


   Гистологические методы


   Пищевые продукты


Additional Access Points:
Роговий, Ю. Є.

There are no free copies

Find similar

18.


   
    Вплив генетично модифікованих продуктів на стан здоров’я людини [Text] / Л. А. Левченко [та ін.] // Здоровье ребенка. - 2010. - № 2. - С. 93-96

Rubrics: Трансгены

   Генная инженерия


   Пищевые продукты


Additional Access Points:
Левченко, Л. А.
Заведея, Т. Л.
Левченко, К. А.
Воробйова, О. В.
Пилипак, Т. А.
Галушко, С. С.
Островский, А. В.
Герасимов, І. Г.

There are no free copies

Find similar

19.


    Риков, С. О.
    Вплив експресії L-FABP і жирнокислотного складу їжі на стан ліпідного метаболізму хворих із різним ступенем діабетичної ретинопатії та цукрового діабету 2-го типу [Text] = Influence of L-FABP expression and fatty-acid composition of food on the lipid metabolism in patients with different degree of diabetic retinopathy and diabetes mellitus type 2 / С. О. Риков, М. Ю. Биховець, Л. В. Натрус // Архів офтальмології України. - 2019. - Т. 7, № 3. - С. 38-47. - Бібліогр.: в кінці ст.


MeSH-main:
ДИАБЕТИЧЕСКАЯ РЕТИНОПАТИЯ -- DIABETIC RETINOPATHY (диетотерапия, иммунология, метаболизм, патофизиология)
ДИАБЕТ САХАРНЫЙ, ТИП 2 -- DIABETES MELLITUS, TYPE 2 (диетотерапия, иммунология, метаболизм, патофизиология)
ЛИПИДНОГО МЕТАБОЛИЗМА РАССТРОЙСТВА -- LIPID METABOLISM DISORDERS (диетотерапия, иммунология, кровь, метаболизм)
ЖИРНЫЕ КИСЛОТЫ -- FATTY ACIDS (диагностическое применение, иммунология, кровь, метаболизм)
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD (вредные воздействия, стандарты)
Annotation: Актуальність. Надмірний рівень жирних кислот (ЖК) є токсичним для клітин, тому експресію протеїну FABPрозглядають як захисний механізм, що зв’язує ЖК, а потім направляє їх до відповідних сайтів внутрішньоклітинного видалення й окиснення або накопичення. Підвищення у плазмі вмісту вільних ЖК відіграє ключову роль у розвитку цукрового діабету та його ускладнень, а також инсулінорезис- тентності. Мета роботи: вивчення впливу експресії L-FABP та жирнокислотного складу їжі на стан ліпідного метаболізму хворих із різним ступенем діабетичної ретинопатії (ДР) та цукрового діабету 2-го типу (ЦД2). Матеріали та методи. Дослідження охоплювало 76 хворих (76 очей) із ЦД2, у яких за результатами офтальмологічного обстеження було виявлено різний ступінь ДР. Контрольна група (КГ) включала 23 осіб без ЦД, які порівнянні з пацієнтами за статтю, віком, індексом маси тіла. Прогресування ДР визначали за шкалою ETDRS, визначили 3 групи: ДР-1 група (18хворих, 18 очей) — пацієнти із початковою, помірною та тяжкою непроліферативною ДР; ДР-2 група (27 хворих, 27очей) — пацієнти із початковою, помірною та тяжкою проліферативною ДР; ДР-3 група (31 хворий, 31 око) — пацієнти із прогресуючою проліферативною ДР. Вивчення спектра ЖК у мембранах еритроцитів проводили методом газорідинної хроматографії. Вміст L-FABP визначали у сироватці крові методом ELISA. Для вивчення особливостей харчування була розроблена анкета, на питання якої пропонували відповісти всім досліджуваним особам. Результати. Стан ліпідного метаболізму у пацієнтів з ДР і ЦД2 характеризувався суттєвою різницею вмісту ЖК у мембранах еритроцитів порівняно із групою здорових осіб із вірогідним підвищенням ступеня «насиченості». У групах ДР-1 та ДР-3 спостерігалося підвищення в 1,5—2рази (Р 0,05) вмісту насичених жирних кислот (НЖК) і зниження ненасичених жирних кислот (ННЖК) за рахунок полінасичених жирних кислот, а в групі ДР-2 — практично рівний вміст НЖК і ННЖК. Із прогресуванням ДР виявлена тенденція до зниження вмісту міристинової і арахідонової ЖК та підвищення стеаринової і олеїнової ЖК. Вживання у їжу продуктів — джерел різних типів ЖК за розрахованим показником «раціональність споживання продуктів», що був отриманий на підставі аналізу анкет харчування, не відрізнялося у групах здорових осіб і пацієнтів із різним ступенем ДР. У пацієнтів із ДР і тривалим ЦД2 ми виявили вірогідне підвищення сироваткового рівня L-FABP. У групі ДР-1 L-FABP був в 1,5 раза (Р 0,05) вище від КГ. У групі ДР-2 спостерігали незначне зменшення показника, але він залишався в 1,3 раза більше за КГ, а у групі ДР-3 знову виявили підвищення відносно КГ в 1,7 раза. Можна припустити, що зменшення експресії L-FABP у групі ДР-2 відображає адаптацію організму до високого рівня ЖК плазми і має стримуючий вплив на розвиток і прогресування ДР. Висновки. Проведене дослідження відображає регуляторну роль L-FABP як важливого чинника ендогенної регуляції ліпідного гомеостазу на тлі відсутності суттєвих екзогенних впливів харчового навантаження на метаболізм ліпідів організму у хворих з ДР і ЦД2
Excessive levels of fatty acids are toxic to cells, therefore, the expression of fatty acid-binding protein is considered to be a protective mechanism that binds fatty acids and directs them to the corresponding sites of intracellular utilization/ oxidation or accumulation. An increase in plasma content of fatty acids plays a key role in the development of insulin resistance, diabetes and its complications. The aim of the work was to study the expression of liver fatty acid-binding protein (L-FABP) and fatty acid composition of food as endogenous and exogenous influence factors regulating the state of lipid metabolism in patients with varying degrees of diabetic retinopathy (DR). Materials and methods. The study included 76 patients with type 2 diabetes who, according to the results of an ophthalmologic examination, had a different degree of DR. The control group (n = 23) consisted of individuals without diabetes, comparable to the patients with DR by sex, age, body mass index. DR group 1 (18 patients, 18 eyes) included the individuals with mild, moderate and severe non-pro- liferative DR, DR group 2 (27 patients, 27 eyes) — persons with mild, moderate and high risk of proliferative DR, and DR group 3 (31 patients, 31 eyes) consisted of patients with advanced proliferative DR. The study of the spectrum of fatty acids in erythrocyte membranes was performed by gas-liquid chromatography. Serum content of L-FABP was determined by enzyme-linked immunosorbent assay. For studying nutrition, a questionnaire was developed, the questions of which were proposed to be answered by all the subjects. Results. The state of lipid metabolism in patients with diabetes mellitus complicated by DR was characterized by a significant difference in the content of fatty acids in erythrocyte membranes compared to the group of healthy individuals with a significant increase in the degree of saturation. In DR groups 1 and 3, there was 1.5—2-fold increase (P 0.05) in the content of saturated fatty acids and a decrease — in unsaturated fatty acids due to polyunsaturated fatty acids, and in the DR group 2, the content of saturated and unsaturated fatty acids was almost equal. With the progression of DR, there is a tendency to a decrease in the content of myristic and arachidonic fatty acids and an increase in stearic and oleic fatty acids. The consumption of foods — sources of various types of fatty acids according to the calculated indicator of the rationality of food consumption obtained from the analysis of nutritional questionnaires did not differ in the groups of healthy individuals and patients with varying degrees of DR. In patients with prolonged diabetes mellitus type 2 complicated by DR, we found a significant increase in the serum level of L-FABP. In DR group 1, L-FABP was 1.5 times (P 0.05) higher than in the control group. In DR group 2, a slight decrease was observed, but it remained 1.3 times higher than that ofthe control group, and in DR group 3, 1.7- fold increase was observed compared to control group. It can be assumed that a decrease in L-FABP expression in DR group 2 reflects the adaptation of the organism to a high fatty acid plasma level and has a restraining effect on the development and progression of DR. Conclusions. The study reflects the role of L-FABP as an important factor in the endogenous regulation of lipid homeostasis and the absence of significant exogenous effects of the nutritional load on the body lipid metabolism
Additional Access Points:
Биховець, М. Ю.
Натрус, Л. В.

There are no free copies

Find similar

20.


   
    Выделение ДНК из различных пищевых продуктов с помощью модифицированного щелочного метода [Text] / Е. С. Булыгина [и др.] // Биотехнология. - 2009. - № 2. - С. 83-90

Rubrics: ДНК--выдел

   Пищевые продукты


Additional Access Points:
Булыгина, Е. С.
Колганова, Т. В.
Сухачева, M. B.
Пантелеева, A. M.
Патутина, К. О.
Кузнецов, Б. Б.

There are no free copies

Find similar

21.


    Козярін, І. П.
    Гігієнічні вимоги до використання біологічно активних добавок (лекція) [Text] / І. П. Козярін // Сімейна медицина. - 2012. - № 2. - С. 58-60

Rubrics: Пищевые добавки

   Пищевые продукты


   Санитарно-эпидемиологическая служба


There are no free copies

Find similar

22.


    Шульгин, Ю. П.
    Гигиеническая оценка потребления и качества рыбных продуктов [Text] / Ю. П. Шульгин, Л. Ю. Лаженцева, Л. В. Шульгина // Гигиена и санитария. - 2007. - № 2. - С. 39-42

Rubrics: Пищевые продукты

   Рыбные продукты


Additional Access Points:
Лаженцева, Л. Ю.
Шульгина, Л. В.

There are no free copies

Find similar

23.


    Farvid, M. S.
    Джерела харчового протеїну та ризик смерті від усіх або окремих причин [Text] / M. S. Farvid, A. F. Malekshah, A. Pourshams // Артеріальна гіпертензія. - 2017. - № 2. - С. 94-95


MeSH-main:
БЕЛКИ -- PROTEINS
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD
Additional Access Points:
Malekshah, A. F.
Pourshams, A.

There are no free copies

Find similar

24.


   
    Диета для иммунитета [Text] // Фармацевт практик. - 2013. - № 2. - С. 59


MeSH-main:
ДИЕТОТЕРАПИЯ -- DIET THERAPY (использование, тенденции)
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD (использование)
There are no free copies

Find similar

25.


    Демецкая, А.
    Для крови и костей: витамин К [Text] / А. Демецкая // Фармацевт практик. - 2016. - № 11. - С. 38. - Библиогр. в конце ст.


MeSH-main:
ВИТАМИН K-ЭПОКСИДРЕДУКТАЗЫ -- VITAMIN K EPOXIDE REDUCTASES (биосинтез, дефицит, иммунология)
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD (использование)
КРОВИ ФИЗИОЛОГИЧЕСКИЕ ПРОЦЕССЫ -- BLOOD PHYSIOLOGICAL PROCESSES (действие лекарственных препаратов)
КОСТИ ПЛОТНОСТЬ -- BONE DENSITY (действие лекарственных препаратов)
Annotation: Многие люди имеют весьма смутное представление о значении витамина К, поскольку еще со школьной скамьи помнят, что он вырабатывается микрофлорой кишечника, а значит, не нужно заботиться о его поступлении в организм. Однако все не так просто, как может показаться на первый взгляд
There are no free copies

Find similar

26.


    Сердюк, А. М.
    До питання ризиків генетично модифікованих організмів [Text] / А. М. Сердюк, В. Н. Корзун // Довкілля та здоров’я. - 2010. - № 2. - С. 3-6

Rubrics: Пищевые продукты

Additional Access Points:
Корзун, В. Н.

There are no free copies

Find similar

27.


   
    Европейские подходы к оценке безопасности пищевых продуктов по микробиологическим показателям [Text] / А. И. Михиенкова [и др.] // Гигиена и санитария : Двухмес. науч.-практ. журн. - 2013. - № 5. - С. 48-52. - Библиогр.: с.52 . - ISSN 0016-9900


MeSH-main:
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD (стандарты)

Additional Access Points:
Михиенкова, А. И.
Росада, М. А.
Сумаршева, Е. В.
Березовчук, С. М.
Никонова, Н. А.

There are no free copies

Find similar

28.


    Гинзбург, М.
    Еда. Наивно. Супер [Text] / М. Гинзбург // Здоровье. - 2012. - № 1. - С. 58-61

Rubrics: Пищевые продукты

There are no free copies

Find similar

29.


    Лившиц, С.
    Если полезное не вкусно [Text] / С. Лившиц // Здоровье. - 2008. - № 3. - С. 86-87

Rubrics: Пищевые продукты

There are no free copies

Find similar

30.


    Примак, Р.
    Етапи науки дієтології [Text] / Р. Примак // Фармацевт практик. - 2019. - № 4. - С. 28-29


MeSH-main:
ДИЕТОЛОГИЯ -- DIETETICS (история, кадры, методы, организация и управление, тенденции, этика)
ЭНЕРГИИ ПОТРЕБЛЕНИЕ -- ENERGY INTAKE (физиология)
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD (использование, история)
ЖИЗНИ СТИЛЬ -- LIFE STYLE (история)
ИСТОРИЯ МЕДИЦИНЫ -- HISTORY OF MEDICINE
Annotation: Одним з найважливіших показників продуктів харчування є їхня калорійність. Саме цей показник послужив за «наріжний камінь» при створенні дієтології, але згодом з’ясувалося, що він є обов’язковим, але недостатнім при обранні дієт для попередження та лікування багатьох захворювань. Нині дієтологи, використовуючи найновітніші дані медицини та біохімії, досягли значних успіхів у боротьбі за здоров’я людини, й одним з важелів у цьому є пропаганда здорового способу життя
There are no free copies

Find similar

 1-30    31-60   61-90   91-120   121-142 
 
© International Association of users and developers of electronic libraries and new information technology
(ELNIT Association)